Followers

Friday, February 19, 2010

Sementara ada masa

Waktu lunch macam ni, semua org keluar, specially kalau hari Jumaat, and this week still ramai lagik yag bercuti.. tapi aku jugak yang x keluar.. memang aku jarang keluar pun, boleh kira dengan jari berapa kali je keluar lunch.. selebihnya.. aku dah siap bawak makanan dari rumah..

lama tak update blog... sedih tau... yelah.. selalu mesti ada entry...
so sementara nak carik mood baru, aku tukat template dulu.. tapi dari dulu memang aku selalu fail nak tukar template, sengetlah, x betullah, widget hilanglah.. pastu nak addkan balik nuffnang kat headar and between content pun silap.. sib baik ada banyak tutorial from blog ceera.. blog dia banyak membantu tau... so inilah template baru.. nak bagik simple sket.. aku pilih kaler terang sket, walaupun x berapa ceria.. uhukk..

oo birthday Darin 3/2 hari tu, so skang dia dah genap 3 tahun.. sangat banyak cakap dan keletah.. soalan bertalu - tau dan pendapat jugak banyak.... suka naik basikal jugak skang ni, kalau gi taman depan rumah dah x heran sangat nak naik buai yg utk budak kecik, sibuk naik buai orang besar... naik gelongsor pun dah tak mo, coz dia pernah jumpa cicak.. uhuk...


suka dengar dia cakap.. maknya yang sangat tak sabar ni.. ada masa sampai bergaduh dengan dia... hhmmm anak omak sorang ni.. pening aku tau...

kat nursery dia skang ni, sibuk ikut kakak + abang yang umur 4 thn ( x tak pergi tadika)... belajar sesama... so 1 set buku utk budak 4 thn aku belikan tuk dia... hari tu ada sekali tgk hasil colouringnya, agak memuaskan... dan kat rumah hobinya memang suka mengaler... and hobi baru yg lagik satu ni.. nanti aku citer yek...

sometimes.. dia suka keluarkan ayat yg unexpected.. cam hari tu aku demam teruk sampai kena inject... Darin siap cakap "mummy boleh handle tak?" uishh.. aku yg sakit pun jadik x sakit..

hari tu ada sekali... masa nak amik Tok Pa dia kat Masjid... masa tu we all baru habis makan kat KFC.. yelah husband aku tgh berkira, sama nak solat skang or nak solat bila sampai destinasi...
daddy: Nanti org nak solat kat ner yek?
Darin: Kat Masjid lah... (gullpp telan air liur bapak ko..)

Kalau naik keta skang ni.. habit dia plak cakap "I throw my shoe" sambil campak kasut dia.. sabo jelah..
cam malam tadik, husband aku sibuk nak lastik cicak, tapi x lepas - lepas...
sekali terkena...
Darin: Oh My God.... (ternganga jap mak pak dia..)...

suka dengar dia cakap, tapi harapnya setiap perkataan baru dia.. biarlah sesuatu yg bermakna...

2 comments:

churalliya said...

baru lah nmpk berseri skit.. lepas dah tukar templete, jgn lak biarkan bersawang lak..huhuhu..

mummy Darin said...

sawang kan 'net'... apo nak buek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...