Followers

Monday, June 7, 2010

Mummy Rehat.. Darin plak mengomel

salam semua... kali ni Darin plak yang nak bercerita... mummy tengah busy sangat, and lately mummy plak tak berapa sihat... mummy kasik Darin ketuk keyboard, sebab Darin dah kenal huruf sket - sket, so bolehlah yek Darin nak tulis something..

duduk tepi tingkap kat lobby tingkat 5, Dr Zul bagi sticker suh lekat kat atas balutan, dia lekat kat semua tangan..
hari tu mummy cerita yek, Darin masuk spital, kali kedua Darin masuk spital, tapi kali ni lagi ngeri sebab Dr cucuk tangan Darin. Darin x suke makan ubat, pahit, walaupun kaler oren.. x syedap langsung... sampai hati doktor cucuk tangan Darin yg kecit ni... masa mummy pegang Darin tu, Darin tgk mummy cool je, sian mummy, eh.. ke sian Darin yek.. mummy yang dukung Darin sumer, Darin kan dah semangat, sian mummy..

Belon Zebra tu auntie Isha ngan uncle Faris yang bagi
 
start dari hari Jumaat, sampai hari Rabu tau Darin kat spital.. ingat best sangat ke duk spital walaupun bilik VIP... huwaaa... dunia Darin masa tu cuma, dalam bilik, lobi kat atas, cafe, lobi kat bawah.. tak taulah berapa banyak dah duit mummy ngan daddy belikan Darin sticker, cokelat, air, jajan.. banyak lagiklah... sebab Darin nak balik, kakak - kakak nurse tu tak bagi... alah.. dia org ni memang tau... 

tapi yang syoknya, ramai org datang jumpa Darin, Tok Ma ngan Tok Pa pun siap datang sini, cuma Wan ngan Atuk je tak datang sbb dia org kat Terengganu masa tu.. Darin dengar,mummy cakap ngan wan, mmg tak nak bagi tau awal - awal, tunggu dia org dah sampai Terengganu baru cakap, nanti Atuk ngan Wan susah hati...

sepupu Darin of course lah datang.. Abe Ayel, Kak Aqish, Kak Aida, Kak Intan, A. Aidid, Abg Long, Abg Adli pun ada... ha.. Abg Afiq je takde sebab dia kat asrama, so taklehlah nak kuar masuk sesuka hatikan...

dia org sama layan tengok TV kat spital
 
oh ya, kawan mummy and daddy pun ada datang melawat Darin.. seronoknya sebab dia org belikan Darin belon, coklat, biskut.. Teacher Umi pun datang tau.. tu pasal Darin tak cakap pun Teacher Umi tu garang..

mama triple 'H' yang bagi...
 
Mummy kena amik cuti jaga Darin, sian mummy, kalau Darin tido baru mummy leh buat keje sesikit... ada sekali tu Darin dgr ada org ketuk keyboard malam - malam, takut Darin.. ingatkan ada ttoooottt.. sekali tengok kiri, mummy tengah buat keje.. kul 4 pagi.. sian mummy, sapalah yang kacau mummy pepagi buta tu kan... 

kena sedut setiap 4 jam sekali...
 
waktu siang aktiviti darin ngan mummy, tgk TV, makan, kaler - kaler, pastu main komputer mummy, kalau rajin, mummy bawak Darin turun bawah, kalau tak, Darin main kat lobi je, sambil kakak - kakak comel tu tegur Darin.. alah dia org ni, tegur je? mana cokelat???

Darin pun tengah fikir, cemana nak bagi suka makan ubat yek, sebab tak sedap.. hu..hu.. tapi Darin tak mo masuk spital lagik....hhmm, kalau ubat ni sedap cam air vitagen kan best.. boleh Darin minum banyak - banyak.. eh.. kang mabuk pulak..
Saat yang dinanti, nak bukak balutan dan cabut jarum, then balik rumah.. yeay....
oh ya... ada something happen (ceh cakap omputeh plak), lepas Darin kuar dari spital.. yang tu biar mummy yang citerlah yek.. ok semua... jumpa lagik.. ta..ta...

2 comments:

hanis said...

cutenya darin bercerita...

darin warded ye...siannn anty tgk tgn darin yg berbalut tuh...

anty doakan darin sihat sokmo2x lepas ni...takmo sakit2x dah...buat semua org susah hati tau specially mummy darin tuh...

oklah lepas ni darin bercerita lg yek..seronok tul anty baca...hehehe

mummy Darin said...

Darin: Thanks auntie Hanis sudi baca bebelan Darin..he..he..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...