Followers

Monday, December 7, 2015

KARNIVAL KITAR SEMULA DAN BAZAR

Salam semua.. lama hilang tetiba muncul kan... Tapi tetap je menjenguk blog member - member tau. cuma diri - sendiri je yang tak rajin nak update..
Ok.. kalau muncul mesti ada cerita kan.. nak share pasal program komuniti ni... copy paste jelah dari apa yang dah saya publish kat FB and etc ye...



Assalamualaikum semua dan salam sejahtera

Jemput datang ke Karnival Kitar Semula dan Ai Bazar bertempat di Tasik Alam Impian pada 13 Dec 2015 (AHAD) bermula jam 8:00 am - 12:00pm.

Aktiviti dimulakan dengan larian, jalan kaki serta kayuhan basikal seawal jam 7:30am bermula dari Masjid Alam Impian ke Tasik Alam Impian..

Apa yang ada kat sini??
1. Jualan bazar dari penduduk Alam Impian.. mcm - mcm ada, jemput datang nanti
2. Pertandingan mewarna untuk kanak - kanak
3. Shah Alam On Wheel - Kaunter MBSA khas untuk korang nak bayar saman atau apa - apa yang sewaktu dengannya.
4 Pertandingan Inovasi.. ini khas untuk adik - adik cilik dari sekitar tadika/taska di alam impian dalam kreativiti mereka menggunakan bahan terbuang
5.Pengumpulan bahan buangan seperti kertas, plastik, botol kaca dan seangkatan dengannya. Tong - Tong kitar semula akan disediakan di kawasan karnival. Jika ada barang untuk dikitar semula, boleh letak kat sini. BAHAN KITAR SEMULA je ye.. bahan buangan tu tak bolehlah..

Ok jom sekali lagi ramai - ramai join program ni.
‪#‎AlamImpian‬ ‪#‎KarnivalJomKitarSemula‬ ‪#‎projekKitarSemula‬ ‪#‎aibazar‬ ‪#‎bazarai‬ ‪#‎bazaralamimpian‬ ‪#‎jualanmurah‬ ‪#‎mbsa‬ ‪#‎programkomuniti‬


jangan lupa ye block date u all ye

13/12/2015
AHAD
8:00 pagi - 12:00 tengahari..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...