Followers

Thursday, June 9, 2011

Ejen Jual Rumah Gila Nak Carik Pasal

macam tak percaya tetiba dengar husband aku marah someone on the phone... dengar dia cakap pasal rumah, aku ingatkan dia  nak beli rumah lagik satu sebab siap sebut Alam Impian.. rupa - rupanya itu 'PERANGKAP' untuk memerangkap EJEN JUAL RUMAH GILA nak carik pasal dengan kita orang..

korang kalau nak carik ejen, cariklah ejen yang lurus, tulus dan mulus, jangan carik ejen gile macam ni... yang suka - suka buat cerita bukan - bukan nak pancing pembeli.. janji dia untung... dia tak sedar perbuatan dia tu tak betul.. heh.. aku boleh saman tau...

mesti korang pelikkan apsal tetiba aku nak mengamuk...
cuba ko tengok kat bawah ni ha....
suka - suki dia je nak amik gambar rumah aku.. hapa? ko ingat kamera ko tu layak sangat ke nak amik gambar rumah aku..hoi.. aku boleh panggil orang lainlah kalau aku nak tayang rumah aku kat internet.. ko ingat ko tu hebat sangat... siap ada nombor rumah aku, kereta aku.. segala mak nenek kat depan rumah tu tau.. hangin tak... kalau dia amik rumah yang memang takde orang duduk tu lainlah, ni rumah ada orang tau... itu pun nasib baik tak nampak ampaian kat tepi rumah tu.. kalau tak habislah segala benda dia nak tunjuk kat orang ramai..

hoi cik NIZUAN... kalau nak carik makan, carik cara halal.. ada ko mintak permission tuan rumah nak amik gambar? dah terang - terang ada kereta, ada langsir, kerusi, air-cond sumer... apsal ko tak ding dong je tuan rumah... dan time ko amik tu confirmlah time orang takde kat rumahkan.. ko ni dah kira pencuri tau... ko dah buat JENAYAH CYBER... suka - suka publish gambar rumah orang..



aku susah payah dengan laki aku cari duit... nak beli rumah.. ko suka - suka publish rumah aku untuk jual.. ko ingat ko tu hebat sangat ke???? dahlah melayu.. macam ni ke cara orang melayu buat keje.. buat keje asal boleh... kalau ko memang dah ada rumah nak jual, ko amik jelah rumah nak jual tu, lantaklah rumah tu semak - samun macam belukar ke.. hapa ke... kalau orang nak beli.. beli jugak...

aku warning ko baik punya, baik ko buang gambar rumah aku tu cepat sebelum aku saman ko.. ke ko nak hidup merana.. panas hati aku ni ha...


ooo ko cakap benda kecik, perkara kecik... apa kau rasa kalau aku amik gambar kereta ko pastu aku cakap ""KERETA UNTUK DI JUAL"".. ke ko suka aku buat macam tu... ke ko nak aku amik gambar ko terus... "ORANG UNTUK DI JUAL" ha hamik ko...

korang - korang kat luar tu.. kalau nak buat kerja, buat secara jujur, jangan mencari pasal dengan orang bukan - bukan kalau ko tak kenal orang tu sapa.. silap besarlah ko pegi amik gambar rumah orang kita orang
sebab tu orang cakap buat keje guna otak.. bukan pakai kepala lutut...


aku tau esok gambar ni dah takde.. kalau ada jugak.. nahaslah ko....

8 comments:

mummy Darin said...

bagus.. dia dah delete pun..

kakLuna said...

wah ini mmg satu kesalahan serius! mmg boleh bwk saman. patutnya ko screen captured kan sbg bukti..biar kejadian ni x berulang..tp rasanya yg ni pun dh bg pengajaran besar dh utk dia.

p/s aku pun kalo dgr Am ngamuk kat hp, aku seriau beb.. hehe

Jue Azman said...

giler ke apa ejen tu. dah kemaruk sgt ker nak dpt duit sampai rumah org pun dia snap n bubuh dlm internet.

mummy Darin said...

kalau mmg ada rumah nak jual, snap jelah rumah tu.. paling tak pun pegilah snap rumah yg mmg kosong, and blurkanlah nombor rumah ke.. takdelah teruk sangat... giler lah...

Ms SZ said...

salah rumah betul.

report kat mudah kak. minta blacklisted agent tu. kot lah, sbnrnya selama ni die menipu orang.

sy ni selalu cari rumah kat Mudah.My tu. penat gaklah asyik g tgk rumah, tp kan ke keciwa kalau rumah dalam gambr adalah bukan rumah yang nak dijual. penat pulak tu.

mummy Darin said...

kesian kan pada orang nak carik rumah, nampak gambar cantik, hakikatnya... hhmmmm menyedihkan

CuTeMiUt78 said...

salam singgah sini..
lama tak menjengah.. tetiba masuk sini arini... terbaca plak n3 pasal ni.. ishh ni kes naya ni... satu penipuan tu...better ambik tindakan yg sepatutnya

faridzal idris said...

lawa umah ko muz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...