Followers

Saturday, July 10, 2010

demam sampai telinga berdarah..

kalau sapa yang perasan komen FB saya masa 16 June hari tu pasal telinga Darin berdarah, terima kasihlah sesangat pada komen korang sumer..


dia demam tu pun rasanya sebab berjemur tengah panas masa kat Wet World Shah Alam, pastu berendam lama sangat.. Darin mmg tak tahan lasak sangat..

masa hari yang dia demam tu, dia ada cakap sakit telinga, tapi saya ni ha yang x tau nak wat per, tiup - tiup je telinga dia, sambil urut - urut... then dia penat agaknya, badan tak larat, so dia tido, sementara dia tido, saya pun masak and buat apa - apa yang patut... siap je masak, dia pun dtg dapur sambil mengadu citer Transformer dia dah habis.. suara pun macam sedih je... so pujuk dia bawak gi depan, nak tukar citer lain plak, sekali dia tunjuk something kat bantal.. terkejut gak nampak kesan darah, then check kat telinga dia, mmg ada kesan darah...

oh saya cemas terlebih, call daddy dia, and terus berdesup ke KPJ.. sampai KPJ, masuk ubat, then check darah and jumpa doc ENT...

darah cam biasalah, darah putih tinggi sket, demam virus, then telinga dia cam ada pecah sket, ish, confuselah doc cakap apa.. tapi dia kata jangan risau.. takde pape, tak yah operation, masukkan ubat titik ikut HIDUNG.. aik, apsal hidung plak? bukan telinga ke doc???? ha..ha.. doc cakap kalau dah bernanah je ikut telinga.. nanti tak yah korek, taik telinga tu kuar sendiri...


balik umah, buat macam doc ckp.. he..he.. betullah, dia keluar sendiri... so next check up.. Alhamdulillah telinga dia dah ok dah... uish.. seriau dibuatnya tau...

3 comments:

mekchu said...

huh.. dahsyat nya.. kesian si darin ni.. mcm2 sakit dia dah lalu..

mummy Darin said...

dugaan sungguh untuk dia membesar

Jurainy Yusdy said...

maksudnya telinga darin ada bendasing ke nak dikeluarkan? doc ada bgtau tak sbb berdarah? mcm pernah terjadi dekat anak tp x p jumpa doc pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...