Followers

Saturday, July 3, 2010

My Water Moments

"pegang bebaik kamera tu.. kang jatuh dalam air..."
kesudahannya memang kalau pergi mandi laut, kolam atau apa sahaja yang berkaitan dengan air, memang jarang dapat ambik gambar.. sedih - sedih.. sebab itu entry pasal cuti - cuti yang berkaitan dengan air, tak banyak aksi bergambar.. satu kekakangan yang maha hebat..


zoom dari kejauhan... gambar gelap walaupun hari terang benderang.. gambar gegar... tak jelas.. tak dapat shoot banyak view... tolong saya....



Pulau Langkawi, confirm dikelilingi air.. hanya mampu mengelilingi pulau sambil ambil gambar.. sayang kamera kena air.. oh no..


cik nuffnang, bantu saya...


girl in the water.. which one is tempting.. the girl or Sony TX5


siapa kata Nuffnang tak membantu.. see, siap nak bagi camera free tau... Sony TX5 lagik, It's Sony, It's Slim, It's Superkebabom... Triple 'S'  saya suka.. suka.. suka....

siap zoom, sebab tak mo kena air.. aduhai.. banyaknya kekangan

sejak ada kamera tahun 2006, rajin sungguh amik gambar.. kalau dapat buat entry dari tahun 2006, confirm berlambak gambar tu, maklumlah masih lagik berdua - duaan dengan cik abang, heret sahaja ke hulu ke hilir.. disebabkan ini entry berkaitan dengan air.. jadi gambar yang ada kaitan dengan air sahaja.. erk.. ayaq minum? pun boleh kot...



model cilik dalam air, lepas amik gambar dia, habis diperciknya air, solution: mummy lari jauh - jauh takut kamera kena air

cik abang memang suka mandi laut.. start kenal dia dedulu, memang hobi dia ni berendam dalam air... sangatlah menyedihkan bila gi bercuti, dia tak dapat layan main air.. macam kat Kuching, Langkawi.. kan rugi tu, datang jauh - jauh tengok je air laut tu memanggil - manggil... atas alasan... "sapa nak pegang kamera".. betullah kan..



 Laut di Tanjung Balau, hanya cik abang yang dapat mandi, sebab alasan yang sama, sapa nak pegang kamera kalau dedua dalam air... rosak wo...

kalau jalan reramai, dapatlah menumpang kamera orang lain jugak, walaupun adalah sekeping dua je gambar kita dalam tu...

 see.. atas bot ni, mana bley tak amik gambar, sekali amik, terus simpan kamera kuat - kuat takut jatuh lam air

rugi kan kalau moment - moment macam ni tak dapat nak capture dengan penuh stylo dan berperasaan, perlu ingat, gambar yang still juga boleh menghasilkan perasaan kalau betul cara tangkapnya...

 Bibik yang jadik tripod masa ni... sib baik ada dia tau...

citer balik pasal Sony TX5 ni.. yang penting ianya slim, slim dari kamera yang saya ada skang ni.. suka sangat, dan ada banyak warna.. tak kisahlah dapat warna apa pun kan.. kaler silver pun ok jugak nih... yang pastinya, dalam air pun boleh bawak kamera tau...


Apa ada dengan Sony TX5:
  •  Water Proof up to 3 metres - sungguh hebat, kalis air.. tak takut lagik kena percik dek air hujan, air laut masin, tawar dan sebagainya..  yang sangat mengagumkan, boleh bawak masuk dalam air okeh.... terjun je dalam air, bawak kamera terus.. tak payah nak fikir sapa nak tolong pegang kamera

  • handheld Twilight - fuh, ni lagik hebat.. sampai x boleh nak explain, pendek kata..gambar yang di ambil sangat terang dan jelas.. tak payah nak guna tripod ke, flash ker, kalau cahaya samar - samar pun, gambar yang di ambil tu sebijik macam yg sebenar.. no more touch up  - touch up..


  • Intelligent Sweep Panaroma - namapun intelligentkan.. gambar di ambil dari angel mana pun takde masalah, dia akan auto cantumkan gambar tu menjadi satu.. contohnya nak amik gambar dalam bilik yg kecik, tak muat untuk 1 frame kan, so amik kiri, tengah, kanan, then dia akan cantumkan jadik cam 1 gambar, ibarat diambil sekali je...

    • "Exmo R" CMOS sensor - oh yang ni saya bukan pakar sangat, tapi yang penting ia hebat tau..

    • 25mm wide angle Carl Zeiss® Vario-Tessar lens - menggunakan high quality lens... ya.. itu sangat penting, tak caya, tanya peminat SLR..kan..kan..kan..

    • Ia juga Dust-Proof,  Tempreature-Proof dan Shock-Proof - tak perlu bimbang lagik dengan tempat yang berabuk, suhu yang sentiasa berubahan dan juga gegaran..

    • oh.. ada lagik.. boleh amik beberapa keping gambar hanya dalam 1 saat.. boleh amik gambar Darin berlari lepas ni... wah.. hebat...



    ada banyak sangat yang dia story, macam yang dekat bawah ni..









    atau..

    u all boleh klik terus kat SONY TX5 ni... 

    arrgghhh, slim sungguhkan, siap ada air - air menitik.. sungguh tempting ok...

    Harga??? Hanya RM1499.00 untuk sesuatu yang sangat hebat.. hebat bukan.. ya..ya.. hebat..hebat..hebat.....

    cik Nuffnang.. hebat tak saya??? sob..sob..sob.... air mata menitik.. (my water moments jugak kan.. he..he..)

    5 comments:

    Tasbih Alam said...

    Salam,

    adapun tujuan saya adalah untuk membina rangkaian blogger..
    Sekian lama saya mempelajari bagaimana membina blog.. kini sudah sampai masa saya membina rangkaian bersama-sama blogger hebat yang lain, serta mempelajari lebih banyak untuk menjadi blogger hebat seperti anda..
    Di harap kita akan dapat saling mengunjungi antara satu sama lain bagi mengeratkan lagi persaudaraan serta mendapat menafaat daripadanya.. insya Allah

    Sesungguhnya hujung jari yang menekan papan kekunci adalah lebih tajam dari mata pedang..

    wassalam...

    Cik Ruby said...

    hye,

    good luck ~

    ^___^ TX5 idaman kalbu.

    Aimi A.Z said...

    comel lah ending tu. hahahaha

    rozana said...

    musz cam best jek..
    nk join gak lar!
    gud luck babe..:D

    suhaisweet said...

    Visiting here friend, cool blog n n3..nice..Very special brought for u.. Check it out!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...