Followers

Friday, April 1, 2011

melayan BBQ yang F.O.C

ada orang ajak makan BBQ... kita orang layankan aje.... kata F.O.C.... rezeki jangan ditolakkan..
dalam lepas Maghrib... yang pak - pak budak dah get ready dah nak membakar... yang mak - mak budak dah boleh rehat sebab siangnya sibuk masak mee hoon, perap ikan, ayam dan etc sumer.. masak air segala bagai... tinggal tunggu bahan bakar ye siap terhidang..


yang bestnya, tempat bbq tu mcm dah ala -ala License To Grill.. best wo... tak yah nak pakai arang, pakai tong gas je, pastu kepanasanya korang controllah sendiri..


tu husband aku, awal - awal kata, x nak membakar.. sekali... "kita bakor je" aik.. rajin plak dia..

 

punyalah semangat dia membakar ayam - ayam tu... pastu abang ipar aku ada kat sebelah... disebabkan tempat membakar ni mmg cukup besar, cepat sket siapkan ayam ngan hot dog tuh..


tengoklah semua org menjamu selera... aku cam biasalah, selain temankan laki aku, tengok - tengokkan Darin, dia kan suka main ikut je abang - abang and kakak - kakak sampai kan tak sedar mak paknya... nak panggil makan pun susahlah sesangat...


sambil menyelam minum air.. hari tu kakak ipar aku sakit, so masa birthday dia x bley nak celebrate lelebih, malam tu barulah bley potong kek, takpe janji sedap.. Blueberry CheeseCake from secret recipe.. sedap sangat, sampai teringat - ringat sampai skang......


dah dekat 1 jam lebih membakar.. barulah leki den nak makan. itu pun main sumbat - sumbat je makan lam mulut sebab nak kena balik awal.. esoknya ada meeting kat taman pulak..

 
anyway thanks bebanyaklah tu kakak - kakak and abang - abang yang sponsor makan malam tu.. memang superb.. tapi x sampai hati ler nak bawak balik.. udah ler free.. siap tapau plak.... he..he...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...