Followers

Saturday, April 2, 2011

Mak dah balik UMRAH

Dah seminggu dah mak ngan apak balik dari UMRAH... baru kali ni sempat nak upload gambar masa menghantar kat KLIA.. mcm org selalu cakap, yang nak pergi 2 orang, yang menghantarnya sampai 1 bas, tapi we all cuma 3 kereta je...

 me and my sis

kul 11 lebih bertolak dari Shah Alam, sampai kat KLIA sib baik awal sket, coz kalau lambat lagik 30 minit, sure beratur nak PARKING kereta kat Block C, nak dapat Level 2 tu memang harapan tipis sangatlah... sampai je check-in dulu... eh tak, dah ada org uruskan semua, we all isi perut dulu kat food court..


ini kali kedua mak ngan apak gi UMRAH.. 5 tahun lepas ikut group lain, kali ni ikut UTAS pulak... sepatutnya pakej dia ni ada ziarah ke Cairo, tapi sebab kes huru - hara kat Mesir tu, dia orang tukarlah semua jadual penerbangan, and top-up kat transport, so kat Jeddah mak ngan apak tak payah naik bas, dia org amik flight jugak....

Darin tak follow sebab chicken pox dia tak surut lagik, so semua anak sedara frust sebab Darin takde.. jadik memasing bawak diri..

ada melayan diri kat mesin urut badan, ni memang tak bley tahan, kepala ngan kaki tak cukup piawaian tapi nak jugak mngurut.. RM1 dalam 15 minit kot... ntah berapa pusingan dia org belasah pun aku tak pasti..


ni yang gang - gang budak sekolah menengah.. lepak kat tepi sambil bukak citer Kasut Supralah.. Blackberry barulah... itulah, inilah.. fuh, bebudak zaman skang, pengsan, aku yg keje pun pakai 1ketul je handphone.. dia ada yang pakai sampai 2 bijik telefon.... kencang business...

 cubaan Aidid nak bukak kasut Supra Bang Long

 nilah dia kasut Supra yang diaorg gilakan tuh

dalam pukul 2 lebih, mak nak masuk dalam dah... sebab mak kena check-in manual, tak boleh nak pakai ibu jari tangan dia sbb machine tak boleh nak detect, nanti takut queue panjang sangat... turunlah dia org..


2 hari sebelum mam berlepas.. sepatutnya abang ngan kakak ipar aku pun pergi umrah jugak, tapi Visa dia org tak siap lagik.. sian dia org.. tapi Alhamdulillah, dapat jugak dia org pergi hari Selasa subuh tu bertolak ke Jeddah....


jadik berempatlah mereka kat sini.. bestkan pergi reramai.. walaupun lain - lain pakej.... tapi still dapat jumpa jugak.. bolehlah jenjalan sesama...


Mak ngan apak sampai sini hari Sabtu 26/3/2011 while abang ngan kakak ipar aku sampai sehari selepas dia orang..
selesai semua.. bila pulak turn kita orang yek???
 

3 comments:

MRS. K said...

my mom balik dari umrah minggu lepas batuk-batuk.. huhuh

mummy Darin said...

samalah ngan mak saya jugak, sampai takde suara.. tapi nasib baik dah sampai sini baru batuk.. jangan kat sana kan...

mekchu said...

RM1 untuk 3 minit je la.. sbb tu asyik bertambah je duit tu sbb best..

insyaAllah, turn kita pulak lepas ni.. tak perlu tggu dah berumur baru nak pegi kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...