Followers

Tuesday, March 5, 2013

Darin's Memories - Part 1 - Teacher's and Mother's Day

Sebelum nak cerita pasal 'adik' Darin, kena ada cerita kakaknya dulu, nanti sentap pulak dia... Last cerita pasal Darin kat sekolah pun masa Maulidur Rasul Performance.. fuh, dah nak masuk setahun dah cerita tu, so boleh tau dah kan, betapa bersawangnya blog ni. Memang banyak sangat kisah tertunggak.

Mother's Day and Teacher's Day adalah pada bulan yang sama, iaitu bulan May... so macam surprise jugak bila tengok communication book Darin ada invitation untuk celebration tuh. And this time, potluck style. Actually ada banyak benda terfikir tapi sebab kekangan masa dan keadaan, sempat tempah biskut je dari Zahfig Cookies yang fancy - fancy tu untuk kanak - kanak... senang nak bawak.


Acara start pukul 9 pagi kot, Tapi biasalah, memang takkan tepat pada waktu pun. We all antara yang terawal jugaklah sampai. Kat SACC Mall tu pun gelap lagik. Lepas tu barulah nampak 1-1 family sampai bawak makanan. Time ni aku datang dengan Darin and ditemani Tok Ma... hehehe..


Biasalah, bila start acara tu kata - kata aluan, doa and selingan sikit - sikit and persembahan kanak - kanak. Seksyen 13 ada 3 persembahan kalau tak silap. Ada lakonan + baca puisi dari student yang Advance Class, then ada pertunjukan silat and persembahan Nyanyian. Seksyen 3 just buat nyanyian 2 lagu, and this time Darin pun terpilih untuk jadi speaker macam ala - ala coral speaking. She's the only one from 5 years student yang terpilih, yang lain 6 years.. 'R.. R means right and right she's always be'.. itu jer yang dia kena cakap pun untuk melengkapkan ejaan M.O.T.H.E.R.





Acara seterusnya acara ibu dan anak, so aku kena participate, kalau tak nanti Darin kecik hati. Untuk 5 years, mak - mak kena tutup mata.. then carik anak - anak. so anak - anak kena jerit and cakaplah apa - apa pun sampai mak ni dapat peluk anak tu. Lawak sangat... So inilah acara yang we all dapat 1st place. Dapat hamper besar lagik. Thanks sesangat.



There's another game, tapi penglibatan mak, ayah and anak. Masalanya, daddy Darin kat kat Belgium, tapi Darin sibuk nak join, so terpaksalah ajak Tok Ma. Apa yang we all kena buat, Tok Ma and Darin akan bungkus mummy menggunakan kertas tisu, jadi mumia, then dah siap berjalan sampai ke garisan penamat. Yang ni we all hampir menang, tapi takpelah, sebab dah sampai garisan penamat, balutan tu terbukak sikit kat bawah, so pemenang bagi kat orang lain. Lagi pun we all dah menang yang tadikkan. So just for fun.

Last sekali teachers from Seksyen 13 lawan main 'goreng pisang' dengan Seksyen 3 teachers.. Darin pulak sibuk duduk tengah sambil pegang bunga manggar and ponting to the teachers bila tiba giliran dia orang. The best thing is, Seksyen 3 menang.




Darin with Kak Ita (most left), Teacher Amy and Teacher Laili

Over all, memang best, makanan pun banyak sangat, and sedap. Thanks to parents yang bawak makanan berat, ringan, kek, kuih and segala macam makanan... So the next agenda.... tunggu Part 2 pulak kay.

Door gift for mommies

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...