Followers

Wednesday, March 6, 2013

Darin's Memories - Part 2 - Sports Day

Lama tak turun padang... last sekali padang bowling adalah tu pun tahun 2009/2010... Kali ni Sports Day untuk anak pulak. Yang bestnya dia buat kat dalam dewan, so tak payah nak fikir pasal panas atau apa pun.


Event ni dia buat selepas Hari Raya, so masa ni pun dah dapat berita gembira dah pasal 'adik' Darin, so dah tau dah sure tak dapat nak join sekali dalam tu. Tapi takpe, tetap turun padang temankan anak - anak.


Sepatutnya pukul 8 pagi dah ada kat sini, tapi yelah, we all ni punyalah kalut nak cepat sampai, bila sampai sana dalam 8.15am kot, ramai lagik yang takde. So dapatlah seat depan sekali. Nasib baik masa we all sampai, best friend Darin ada yang dah sampai, tapi dia 6 years, Darin 5 years. Kali ni Darin rumah merah, Seksyen 3 rumah Merah and Kuning, Seksyen 13 rumah Biru and Hijau.




Lama jugak tunggu semua orang sampai. So bila dah ready tu, biasalah kata - kata aluan.. and perbarisan kanak - kanak masuk dalam dewan, nanyi lagu Negaraku.. then acara merenggangkan badan. Masa time ni, girls and boys buat bulatan, and ikut cikgu buat gaya apa sambil dengar lagu. So smooth jelah semua sebab masing - masing pun dah selalu practise kat sekolah.


Then persembahan dari students pulak. Seksyen 13 buat senaman berirama... so siap ada pegang pom-pom boys and girls tapi tak semua participate. Untuk Seksyen 3 pulak, buat Chicken Dance je. So semua pun ada. so cute...



So bila nak start acara, of course start dengan 4 years dulu. Kelakar sangat. Parents masing - masing duduk sedekat yang boleh nak bagi anak dia menang. Ada yang confuse dengan arahan walaupun dah selalu practise kat sekolah. Ada yang siap duduk pastu tak tau nak buat apa. Salah jalan and so on. Setiap Kelas akan ada 2 acara sukan.

Untuk 5 years pulak, acara lari dalam guni dengan acara lompat gelung rotan. Dedua Darin memang kena masuk. Paling best, ada sorang budak lelaki kelas Darin yang tolong kawan - kawan masukkan kaki dalam guni semua and bagi semangat, tapi bila dia nak masukkan kaki dalam guni pulak terkial - kial. Cikgu pun tolong sama jugak and it was fun.




Lepas tu ada acara untuk ibu + anak, ayah + anak and family not more than 3 (ibu, ayah dan anak). Masa acara ibu je, cikgu bagi kertas mahjong, pen dan beberapa aksesori, so buatlah apa -apa pun dari kertas tu jadikan ianya satu arca yang tertinggi kalau tak silap. Aku tak join pun masa ni, sebab husband aku x bagi, sebab tak tau kena buat apa. Kalau takat buat benda tu, boleh kot.

Then masa ayah pulak, tak ramai yang join, suruh daddy Darin join, tak nak ulak dia. Si ayah kena buat kuih raya cornflakes honey.. hahaha.. tu kan favorite daddy tuh..

Then untuk family pulak, acara makan 3 biji telur sampai habis. Hahaha.. sib baik x join.. sapalah nak kena makan telur tu, dahlah we all memang tak suka telur kuning. Kalau ada kicap tu sedap jugakkan.




Untuk game 5 years, rumah Merah menang, which is group Darin.So masa penyampaian hadiah, semua kena beratur. Bestkan dapat hadiah masing - masing, dan yang paling best, untuk acara keseluruhan, Seksyen 3 yang menang. Pukul 12 lebih semua dah settle, balik rumah, beli makanan and rehatkan badan.. fuuhh..... penat.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...