Followers

Thursday, May 23, 2013

Sepurnama sudah

Alhamdulillah.. hari ni Qaseh cukup 1 bulan...  Qaseh Qaireen bt Azizul Hakim. Nama pun susah nak decide. Ada banyak list dalam mind kita org. Hinggalah pada hari nak daftar nama kat JPN siap ada dokumen tertinggal n boleh lagi pening nak fikir nama.


Kali ni pendaftaran ke JPN selain IC mak bapak, kena ada rekod kesihatan baby dan jugak mom's monthly checkup report kena bawak. Aku pun tak tau kenapa banyak sangat benda kena siapkan.
Minggu pertama Qaseh kat rumah ada sedikit kacau bilau. Siang nak tido tapi malam dia nangis and siap mengamuk. Nasib baik daddy memang amik cuti 1 minggu. Bila selidik balik, ada kisah yang menyayat hati. Tu nanti aku citer kat entry lain.

So far Qaseh ok. Bangun nak susu and selalunya tido balik. Kalau malam ke pagi bangun susu, if tak tido  dia takdelah nangis. Cuma kita akan nampak mata dia terbukak je. So kena pujuk-pujuk suh dia tido. This time baby Qaseh memang aku n husband yang jaga. Tak mcm darin dulu sbb ada bibik yg jaga. Tido pun bibik yg dodoikan. This time takde. Even aku pun dah start mandikan dia jugak masa minggu pertama kat rumah. See.. boleb jugak buat sendiri rupanya.

Sapa jaga aku dalam pantang?. .. mak and mak mertua gilir-gilir jaga. Tapi ada je hari yg dia org takde so part masak still aku yang lain husband aku uruskan....

Bila dah masuk sebulan, means lagi sebulan je dah nak masuk office balik. Tak cukup rasanya. Husband aku suruh amik unpaid leave sebulan. Sure boss aku bising nanti. Bukan apa, tak sampai hati nak hantat Qaseh ke nursery. Kesian pulak dengan dia. Hope semuanya ok nanti. Bertahan yek mummy....

6 comments:

yana said...

Insyaallah boleh punya musz..percayalah..bila keadaan dah ,emaksa..semuanya berjalan dgn sendirinya..co ko x amik 3 mths punya maternity ya..sedihnya..bincanglah dgn hubby ko musz..aku doakan yg terbaik buat ko..

mekchu said...

dah sebulan? ni baru nampak muka qaseh.. tp gmbr jauh.. pls letak gmbr banyak lagi ye mummy...

mikamusz said...

Yana... In Shaa Allah.... doakan yang terbaik buat kami

mikamusz said...

MekchuN.. sorrylah... adik Qaseh kali ni memang ketinggalakn sket. Gambar dia pun jarang amik and lambat publish...

mama_onie said...

Sedar sedar dah sebulan usia qaseh

mikamusz said...

ye mama onie.. dah x lamaa je lg nak nasuk opis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...