Followers

Wednesday, July 10, 2013

Salam Ramadhan

Alhamdulillah... Ramadhan datang lagi.. Kali ni rasa sedikit seronok sebab dah ada pertambahan dalam ahli keluarga.. sedikit mencabar specially time berbuka atau time bersahur si kecik nak susu atau mengantuk nak tidur... So far pagi tadi sahur.. dia tidur lena..

Malam tadi first time Darin tidur sendiri. Tak snap pulak gambar dia tidur. Tak cakap banyak pun.. Tetiba dia rasa enjoy nak tidur bilik sendiri kot. Cuma dia cakap "Kat dinding takde gambar kartun pun?" hahaha macam nurserylah pulak kalau ada kartun. Wall paper kaler pink gambar dinasor tu dia cakap "macam bilik baby".. ok dia dah big girl. Kalau dia nak something new.. In Sha Allah... kalau ada rezeki nanti adalah.


Bangun sahur pun ok. daddy dia kejutkan bangun, boleh je bangun. Makan nasi dengan minum air susu Nespray. Kita tengok dia dapat tak bertahan sampai petang. Buka puasa lambat kan? At least dia nak cuba and patut galakkan je...

Semalam baru dapat barang yang diorder untuk sikecik. Memula nak beli kat kedai, sekali ada orang jual dengan harga yang murah, cuma lambat sikit dapat sebab tiap kali bebudak GDex tu nak datang office, aku takde office atau dia call tak dapat. Petang semalam ada sedikit merayu bila dia terpaksa keluar dari office lepas dia call aku tak dapat. Sekali dalam pukul 6.02pm dia call cakap nak hantar barang. Takpe aku sanggup tunggu. Tengok je muka bebudak GDex tu, sejuk hati aku... agaknya dia dah kesian sangat kat aku kot. haha..


So balik tu daddy bertungkus - lumus jugak memasang. Sebab nak rushing mandi, makan, solat and nak pergi Tarawikh. Bestkan bila sikecik tidur lena dari pukul 7.30pm.. aku boleh uruskan Darin, basuh baju sidai kain and lipat kain. Kemaskan baju dia orang semua. And kakak pulak dapat tidur guling - guling atas katil sendiri... Baik anak  - anak mummy.


So you alls.. apa juadah hari ni? Hmm tak fikir lagi, masak apa yang ada dalam peti ais. Semoga ibadah puasa kita tahun ni diberkati olehnya...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...