Followers

Thursday, October 31, 2013

Cerita Raya Tak Sudah - Part 3

Kami masih lagi di Johor Bahru. Macam nilah selalu, raya sakan kat Johor sebab memang jarang sangat balik Johor. Agenda utama pagi ni confirm husband aku nak jumpa 'Mak' dia. Memang dari dia kecik dia panggil makcik ni 'Mak' sebab 'Mak' ni selalu kidnap dia masa kekecik dulu. Sampailah sekarang gelaran tu tetap lekat.

Cuma 1 rumah tu je kita orang terjah. Lepas hantar my-in-law balik rumah, we all terus takde hala tuju. Kesudahannya kami ke Jusco Tebrau City. Kali kedua rasanya datang sini. Kali ni lama sikit and kurang kelam - kabut. Kedai biasa - biasa je tapi perasan jugak ada banyak kedai yang jual barang pelik - pelik. Means takde kat KL. Nak bawak balik memang taklah sebab bonet kereta penuh, walaupun cuma 3 beranak je.





Darin macam biasa, mesti nak masuk TRU je kejanya. Kempis jugak wallet bila masuk TRU ni. Ntah hapa yang dia berkenan sangat pun aku tak faham. Tak kisahlah kecik atau besar, murah atau mahal, dapat bawak balik 1 pun jadilah. Bila tengok balik, mainan pun dah tak sesuai dengan umur dia pun nak beli jugak. Pengsan.



Dah penat pusing, we all pun balik. Bosan jugak takde nak pegi memana ni sebab ada ramai sedara yang dah keluar dari JB pergi rumah orang lain. Else dia orang dah mula kerja. Balik rumah rehatkan badan untuk agenda hari esok pulak.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...