Followers

Friday, September 30, 2011

International Journey - 5 Syawal (Part 3)

huwaa... masuk kawasan Singapore, terus automatic husband aku bawak kereta sangat tertib, sangat mengikut had laju, and sangat berhati - hati... dan secara automatic, your mobile phone provider yang power macam Maxis/Celcom/Digi/etc tu akan bertukar ke SingTel.. tapi aku pakai Celcom tak guna SingTel.. apa ntah tak hingat pulak... Oh yaaa.. M1 (baru dapat bil Celcom semalam)

Pemancar SingTel...
destinasi pertama ke Orchard Road.. macamlah nak shopping sangat kan.. actually dah tercop je 'Singapore' kat passport dah ok dah.. pastu belasahlah nak pegi mana pun... kat Orchard Road.. ada open parking yang jauh lebih murah, cuma kena berebut, tapi memandang hari macam nak hujan, we all amik parking berbumbung... takpelah sedekah jelah SGD2.50 sejam.. sob..sob..sob...

Depan pintu masuk WheelLockPlace.

keluar dari bangunan tu, terus menuju ke ION... since we all parking seberang sini, jadik kita kena cross bawah bangunan... melalui WheelLockPlace... masuk je bangunan tu.. turun bawah je dah jumpa Mark & Spenser... pastu kedai Levi's and bersepahlah kedai lain - lain lagik.. ini baru kedai bawah tanah.. we all kena turun sampai B2 baru boleh cross seberang sana dan naiklah kat ION tu...



ION dari seberang WheelLockPlace


Depan pintu keluar ION dari bawah tanah

decide nak jalan kat belah luar dulu then baru masuk ke dalam... tgk ada macam - macam butik ada.. sementelah nak masuk butik tu ada nampak macam orang melukis kat atas lantai.. ooo macam gambar 3D yang korang selalu nampak kat internet tu, kali ni nampak live depan mata.. tapi pelik apsal nampak org ni terjongket - jongket?? gi tanya ngan mat saleh UK tuh and their pun explain lah segala bagai..


Antara butik yang nampak dari tepi jalan

Dan ini juga

kita boleh buat apa aksi pun kat gambar tu, then nanti photographer dia akan snap gambar, after that dia akan bagi kita sekeping kad, siap tulis time dia semua, and boleh redeem gambar tu thru facebook, and boleh masuk contest dia org... kalau ada peluang menang, boleh gi London.. hoyeehh.... so inilah hasil gambarnya...

U jump.. I snap.. go..go..Britain...

skang decide nak masuk dalam balik... kedai pertama terjah ialah LV.. beratur ok, macam korang beratur nak masuk Hard Rock Cafe KL memalam tu (ooppssss).... then dia tgk kalau keadaan mengizinkan, baru boleh masuk.. senyum je pakcik yang pakai blazer tu yek... sambil warm welcome.. so nice.. masuk dalam.. tengok new collection.... kalau last year husband aku sibuk nak belikan Purse lipat 3 yang jenis kecik tu, tapi dalam dia ada design floral.. memang limited edition, tapi xde pulak aku checkkat KL.. masa tu kat Paris.. tapi aku cakap tak payah pasal rege dia pun dah  400euro.. tak ke naya... so beli lain..


 The white one yang match kan..



After that dia keluarkan purse panjang, depannya design orang - orangan atau payung terjun.. ada corak Monogram Canvas.. so aku cakap aku nak tengok.. then terus dia bawak turun.. takut je nak pegang maklumlah barang mahal... And at the same time dia turunkan lagik untuk corak Damier Ebene Canvas and Damier Azur Canvas yang dia siap cakap "can match with your bag".. aauuww I'm touched... bila tanya harga... hhmm SGD1020/1070.. macam tulah lebih kurang... ok takpe letak tepi dulu.... then jalan tepi sikit nampak Alma Monogram Vernis.. aku tanya yang Medium size tu rege dia SGD3100.... then jalan lagik sikit nampak keychain... so try tanya punya tanya.. berkenan yang 1 corak tu.. so cantik.. tapi rege dia SGD460... so takpelah... tengok dapat pegang pun jadiklah... apa yang aku nak rumuskan.. still mahal dari KL.. kalau tak dapat terbang ke Paris.. korang boleh beli kat KL.. x yah gi Singapore kot.. unless korang nak carik yang limited edition bolehlah... tapi salesperson dia sangat nice and tak kedekut ok.. so salesperson kat Malaysia jangan nak berlagak sangat.. hari tu masuk.. aku nak tgk pun boleh tak bagi.. hina sangat ke akak ni???

then pusing dalam tu.. tak hingat pulak beli apa.. tapi manusia sangat ramai, sampai nak makan pun susah, we all makan kat Burger King je sbb ada tanda halal... ada jugak yang lain tapi itu je yg murah... kenapa tak pergi Arab Street?? masa tu pun dah pukul 3 petang.. Ion tu pun x abis pusing...

berposing dengan Darin yang keletihan

letih kat dalam, we all keluar, snap gambar kat luar pulak.... kejap sana.. kejap sini... masa ni boleh pulak bateri kamera dah nyawa - nyawa ikan.. sedih tul aku dibuatnya.. takpe snap je selagi boleh...

we at Orchard Road

siap berdiri kat signboard Orchard Road.. itu Nolie punya idea.. hehehe...

dan inilah gambar terakhir yang dapat disnap guna kamera, pastu bateri terus kong.. huh cair... pastu boleh tak laki aku bagi idea...

Gambar sempoi mummy and Darin..

"kita beli DSLR nak?? Aie cakap sini murah" hhuuwaa nak nangis ok... tapi x beli pun sbb

"SABAR kan separuh dari IMAN"..

Off we go to Vivo City...

5 comments:

Kakibuku said...

musz..terer bangat ko drive pi singapore..aku yg dok JB dulu pon x berani ko..

mekchu said...

ala.. tak jumpa lukisan 3D tu.. dah masuk contest kalu, bg tau.. aku boleh LIKE LIKE :)

so, hasil borongan orchad road? tak sabar..

mummy Darin said...

Yana... hahah.. takde terrornya.. semua pun pakai Garmin and orang tunjuk jer..

Biqque said...

dulu kitorang beli rechargeable batt, mmg murah! :D

mummy Darin said...

See... U always get good bargain...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...