Followers

Thursday, September 29, 2011

International Journey - 5 Syawal (Part 1)

"alamak.. bie..bie.. bangun bie.. dah pukul 9 dah... lambat ni terlepas flight kang!!!!!"

dang..... yo yo oooo jeerrr....

hadoi... gedabak - gedebuk ni dalam hati...
Nolie.... cam tak dapat ikut..
Abang Aie... pun x leh gi sebab wife dia sangat sarat...
Yus... "ok Akim.. aku follow ko.."

............"Yus mandi Akim, nanti auntie Ayip bagi tau dia kay..."

ok, sarapan - checked
bekalan - checked
barang - barang keperluan - checked
kamera - checked
passport - confirmed kali ke-5 - checked..
Stroller - checked


bergerak ke Tun Aminah nak say bubye to my MIL and PIL...

..."Akim, Yus ni.. x dapat pegilah, passport Yus dalam keta wife Yus, ketanya dah sampai Geylang si Paku Geylang.."

huwwaa.. tersandar jap.. takpe.. cool...cool.. Singapore je pun.. Amerika lepas.. Belgium pun sampai.. takkan Singapore boleh sesat...

sampai Tun Aminah, isi perut, siapkan bekal..

"boleh ke Kim"
"Boleh kot.."
"Takpelah Nolie, gilah temankan Akim ngan Kak Musz, nanti dia orang tak tau nak gi mana..ni pun dah siap dah ni"

"Ok kejap orang siap.." yeay berbunga riang di situ...

"isi form yek Kak Musz"
"Bawak soto ni, nanti Darin boleh makan"

Gerak je dari rumah, of course menujuk ke money changer..

"I nak 500USD.. eh... 500 SGD.. berapa??"
bagi berkeping - keping, 10 keping je kita dapat..

Isi minyak bagi penuh, beli roti, air, keropok dan sewaktu dengannya..

haih... panjangnya introduction.. bila pulak nak jalan ni.....

off we go to Singapore....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...