Followers

Tuesday, September 27, 2011

Jauh perjalanan - 3 Syawal

dah habis dah Syawal.. skang ni semua orang sibuk buat persiapan untuk musim haji pulak.. tapi entry raya aku baru nak masuk 3 Syawal..

seawal pagi bangun untuk sarapan.. of course... then lepas ni destinasi nak ke Johol.. rumah wajib kami 'Pak Ngah Hashim"... pak sedara aku ni kira adik - beradik ngan mak aku.. 1 ayah, lain mak...

 As usual, me and my sis

disebabkan lepas ni kita org nak balik terus ke Johor Bahru.. so akulah yang paling kelam - kabut, mana nak siapkan diri - sendiri, husband, anak.. nak pack barang supaya takde apa yang tertinggal...

Pak Ngah on left with his best friend
kat rumah pak ngah, Darin sibuk nak tengok itik.. teruja sangat dia.. tapi bila start nampak kucing.. dah sibuk nak pegang kucing pulak..

 The guys having chit chat on the other corner

tengahari tu kami dijamu dengan nasi putih, ikan masak asam, sayur goreng dengan telur dadar.. rendang of courselah ada.. nikmat betul dapat makan nasi.. lepas ni perjalanan jauh.. kira dapat alas perut..

 Kids now days more interest on gadget..

selewat jap 2 petang we all bergerak ke Johor.. dalam perjalanan Darin tido.. good.. so aman sikit dalam kereta... sampai di Johor, terus ke Tun Aminah kat Skudai, rumah kembar my MIL.. sampai sana dalam pukul 5.30 petang.. tengah ramai orang masa tu sebab ada sedara - mara dari KL sampai... meriah sangat, dan sangat - sangat ramai... sempat jumpa sekejap je dengan dia orang, takpe kat KL boleh jumpa lagik..

 Wave everyone goodbye

malam tu sepatutnya we all ke Kampung Melayu, macam biasa sepupu husband aku ajak makan, kalau ke rumah tu pun confirm makan sangat meriah, tapi apakan daya.. my MIL dengan kembar dia dah tak larat, we all pun x larat, tp sebab rayakan, hentam ajerlah..

 Me with my MIL and Uncle Din

so we all bergerak balik ke Mutiara Rini rumah anak kembar my MIL.. we all tido sana, macam tahun - tahun sebelumnya..sampai sana.. mandi, bersihkan badan, cuci baju.. sidai kain.. sempat jugak buat kopi and roti bakar.. kesudahannya pukul 1 pagi baru naik tido...

Smiley faces with theirs duit raya

dalam gelap sibuk carik charger hp aku, tapi x jumpa.. hhmm dengan yakin tinggal dalam kereta kot, dalam paper bag lagik satu.. xpelah, esok jelah carik.. tido dulu rehatkan badan... esok sambung lagik..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...