Followers

Friday, September 30, 2011

International Journey - 5 Syawal (Part 4)

perjalanan diteruskan ke Vivo City.. husband aku ada jugak pasang niat nak ke IKEA... saja nak tengok IKEA Singapore cemana.. tengoklah larat atau tak... ni pun dah nak dekat kul 4 petang dah..


perjalanan ke Vivo City sekali lagi di bantu oleh encik Garmin.. time kasih sebab kami tak sesat lagik, cuma husband aku selalu tak nak percaya Garmin.. camno??


Vivo City dekat dengan Sentosa Island.. masa we all sampai kat sana ada nampak banyak banner "Busking
Festival" and start memang pada hari we all sampai selama seminggu.. bestnya.. tapi apakan daya, we all tak tau pun pasal agenda tu, kalau tak mesti dah plan baik punya...

 masuk dalam Vivo city, tunaikan hajat Darin nak carik mainan.. actually memang dah nampak TRU tapi tak nak bagi masuk dulu.. we all divert ke 1 tempat mainan kat luar tu yang ada macam small playland.. and bagi dia main dulu puas - puas... kat luar tu ada nampak macam air pancut, siap anak dia orang mandi - manda lagik kat situ.. memintaklah Darin x nampak..


sementelah husband aku temankan Darin, aku pun amik peluang meronda dengan Nolie.. memang ok sikitlah kat situ... orang dia kurang sikit dari yang tadi.. so we all terjah beberapa buah kedai sampai belek - belek itu dan ini.. try itu dan ini.. ada one time we all masuk GAP.. then ada jeans tu harga dia dalam SGD69.90.. then salesgirl tu cakap..
"akak, ini ada lucky draw, akak cabutlah 1, kalau dalam kertas tu ada tulis 1969, akak boleh dapat jeans tu free.. tapi kalau takde apa - apa akak cuma dapat discount 50%"..

then aku cabut, Nolie pun cabut.. biasalah benda tu just utk suka - suka.. sekali, dedua pun x dapat.. then aku cakap balik
"adik, kosonglah.. kalau saya dapat 50%, campurkan dengan dia yang dapat 50%, boleh tak dapat free jugak???"


tergelak budak tu.. apalah idea bangang akak nih... hahaha... then kita org say sorry, cakap gurau je... ala.. oklah tu, kalau tak sure dia x terfikir benda tuh..

lepas beli apa yang patut, baru jumpa Darin kat kedai idaman dia kat TRU.. TRU kat sini siap ada kedai guntung rambut untuk bebudak and siap ada portable DVD player, means sambil potong rambut, bebudak ni bolehlah layan movie...


hari pun dah malam, actually memang letih pun tapi tulah, masa tak mengizinkan.. memasing lapar tapi takkan nak makan Burger King lagik, so decide balik Johor, makan soto kat rumah lagik sodap..
so macam Marina, Sentosa Island, Arab Street, USS, apa ntah lagik.. next timelah yek we all terjah ke sana...


Hasil shoppingan???? Alhamdulillah................

TAMAT

3 comments:

Biqque said...

dang! i was waiting for that! pfftt!

mummy Darin said...

gelang Coach tu ke?? cantik.. oklah about RM300++ I guess

mekchu said...

mmg acara bershoppingan area orchard road semata ke? penat tunggu ingat masuk USS..

kedekut tak nak tayang hasil borongan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...