Followers

Sunday, November 14, 2010

Makan sedap bersama keluarga

Salam 1 Malaysia..

ini kisah 2 keluarga...
lepas melawat kejiranan yang masuk hospital kat Ampang Puteri (semangat kejiranan lagik)... plan nak makan... cam biasa... cik hubby kenalah bawak myself and anak keluar makan coz siang hari dia kerja gigih skang ni.. dan 1 keluarga lagik plan nak tapau coz ada anak kecik... but the wifey ok je... so ting..tong..ting..tong... kami menuju ke Ar-Rawsya.. seperti yang pernah dijanjikan oleh cik hubby kepada wifenya ni ha....

sebelum jamu selera kita amik gambar dulu.. tengoklah anak dara tu, semenjak ayahanda tercinta balik sini, berkepit jelah, tambahan plak tadi sepanjang hari kat rumah hanya dengan mummy je.. so daddy kena buli.. alkisah.. dia demam sket siang tu.. dapatlah masuk ubat demam dalam 2.5ml, jadiklah.. tapi kena amik lagiklah sblm tido tuh..

darin sayang siapa?? "sayang mummy ngan daddy" ok.. dia bijak skang, kalau dulu daddy je, mummy tak mo coz mummy garang.. tapi skang dia sudah berlaku adil.. apa pun soalan mesti mummy ngan daddy, tu pasal kena ada gambar ngan mummy kan..

eh.. tadik kata 2 family .. mana lagik satu.. ahaha... ni perkenalkan anak sulung mereka.. ni sebaya dengan Darin cuma dia lahir bulan 6, sangat hyperactive.. sesuailah dengan namanya super hero.. ha..ha,. sapa dekat siap sedialah... kata anak sulung.. of courselah protectorkan..

ni anak kedua.. panggil je nama dia, terus tunjuk iPhone mama dia... sangat cheeky ini budak.. and sangat cool okeh... suka senyum.. and geram dengan dia... oh.. dia sangat particular ok.. makan, tak mo nasi jatuh, kalau jatuh dia gi kutip dulu.. alahai.. siannya..  yang ni baru berumur 2 thn...

ni yang ketiga.. bakal menyambut ulang tahun yang pertama bulan 12 nanti... so far sangat manja, coz bongsu.. x bole terletak langsung.. kalau dengar suara dia menangis - nangis kat rumah cam budak kena dera.. maksudnya mama dia berjauhan dengan dialah tu... dekat je, terus senyap.. see.. manja kan...

gambar org je, mana gambar makanan?? pasal makanan jejaka 2 org tu yang order we all tak tau.. order yang larga, kata tukang order, yang large tu boleh makan utk 7 org Malaysia... so takpelah, we all cakap, order je large, lebih bawak balik... tu dia  mai dah... tapi magikkan, sekejap je dah habis..mana tak nya.. kelaparan + sedap.. saya rasa sedaplah sebab jarang makan nasi Arab, rasa yang ni boleh je telan... kambing dia pun lembut je... ooo cik hubby kata kat Saba' sedap yek, kat Cyberjaya... takpelah.. memana pun boleh..




so u all... we all pun dah selesai makan... dah bayar dah pun.. so we all balik dulu ok..... daa...


3 comments:

mekchu said...

ko mmg semangat kejiranan yg tnggi betol laa.. anak zura warded hari tu tgk tak? hehehe..

musz, salam aidiladha & selamat bekorban

awin said...

musz, saba tu mmg sedap... tapi aku ni jenis nak makan berkuah...hehehe tapi serious sedap...bukan setakat nasi, naan, ayam, kambing semua sedap...

mummy Darin said...

sue: perli akukah... aku x tau anak zura kena warded.. kalau cam kat AI, kalau ada sesapa masuk sepital selalunya ada je yg sampaikan...

win: mmg takde kuah x boleh jalan gak ngan tekak aku....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...