Followers

Monday, November 28, 2011

Europe Trip - Mulanya langkah pertama

hari yang di tunggu tiba jugak... selepas berminggu - minggu bermain dengan perasaan, akhirnya tercapai jugak impian... berdebar nak mintak cuti dengan bos... nasib baik bos izinkan amik cuti walaupun masa tu baru nak cukup 1 bulan lebih bekerja.. confirm pun tak lagik.. settlekan payment ticket semua dengan agent yang sepatutnya... siapkan kelengkapan Darin specially baju - baju sejuk dia... then barang keperluan yang lain sikit....

dalam kelam - kabut tu, hati pun gundah - gulana nak pack barang, risau kalau tak muat, ish, padahal dah habis sikit dah bawak barang, tapi duk risau kalau tak muat, tapi isi jugak sampai berjaya.. minimakan barang yang diisi dalam bag-pack tu.. and sling bag tu of course barangan peribadi... segala document, printed ticket, infomation semua terletak dalam 1 fail, takut sangat tertinggal atau berterabur... susun pun ikut tarikh dan destinasi... inilah dia persiapan terakhir sorang - sorang sambil bawak si kecik ni berjalan jauh...

dari awal dah set mind kat dia... jangan naughty dalam aeroplane, kena duduk diam - diam, kalau pilot cakap fasten your seat belt, kena pakai.... and dia pun faham "macam Little Einstein kan mummy" haah.. mummy Darin ni pun mmg produk Einstein.. betul tak Mekchu....

Mintak pelepasan awal dari bos, pukul 4pm dah balik rumah, amik si kecik, singgah beli makanan dulu.. sampai rumah mandikan dia siap - siap and bagi dia makan... aku pun naik atas, mandi semua and makan.. masa tu pun dah pukul 6pm dah.. janji dengan pakcik teksi lepas Maghrib... kalau ikutkan nak pegi lepas Isya', sbb Isya' kan awal... tapi takut pulak ada apa - apa hal tengah jalan... masuk je Maghrib.. berdesup solat dulu.. then selesai je, check semua takde suis yang on, plug semua dah cabut.. lampu belakang, atas, bawah dah on, lampu censor depan pun dah on....

bila semua suis dah tutup, instruct Darin duduk luar, aku angkat semua barang yang ada, make sure takde 1 pun yang tinggal, specially barang - barang yang penting... then kunci pintu rumah elok - elok... rumah pakcik Arshad teksi tu selang beberapa rumah je dari kita org... then terus call dia yang we all dah siap sedia nak pergi dah.. terus dia keluarkan kereta dia and parking terus depan rumah kita orang... pakcik Arshad tolong angkatkan barang masuk dalam bonet kereta.. aku dan darin duduk dalam kereta diam - diam... sambil berlalu pergi, aku tengok je rumah. sayu pun ada... nervous pun ada, excited pun ada....

"Kita dah nak pergi jumpa daddy dah Darin..." detik aku dalam diam..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...