Followers

Wednesday, April 25, 2012

Kisah di Taman Rama - Rama

Hai semua... sorrylah lama sangat menyepi dah ni.. asyik duk baca blog orang lain sampai tak sempat nak update blog sendiri... ini pun semua entry lama yang terhegeh - hegeh nak keluar.. Rasanya dalam bulan 1 kot ni... masa Chinese New Year... we all terjah ke KL.. sampai ke KLCC kita orang pergi, tapi aktiviti just makan je kat sana.. shopping??? tak sempat pun.. ingatkan tak ramai orang.. tapi ramai dengan orang bukan tempatan..
Dah bosan terjah kat dalam tu.. off we go to Taman Rama - Rama.. sorrylah, entry ni memang entry bergambar sahaja yek...


Darin dah excited nak masuk tengok rama - rama, suruh berposing amik gambar pun senang je, kalau tak tu sure muka dah masam terkulat - kulat..


Ini yang first sekali nampak dari pintu masuk.. penat zoom sebab nak bagi nampak jugak


 Model ibu dan anak di taman rama - rama


 Spesis kata pun ada kat sini, Darin of course takut nak dekat so kena ada maknya sekali.. spesis bullfrog and wildfrog.. tak pasti pulak kalau yang selalu kita nampak tu adalah dari spesis yang sama atau tidak.



Spesis penyu yang terdapat kat sini.. Ini namanya 'Pig Nose Turtle" hidung dia memang macam binatang kaki pendek tu.. Cuma masa ni dia tak tengok kamera pulak..


Tak lupa nak amik gambar dengan daddy jugak







 kupu - kupu dan rama - rama




 ni je yang dapat ditangkap.. nak bagi dia pegang tapi sangatlaj penakut




Ini spesis penyu yang panjang lehernya.. memula tengok ingatkan kepala apa, bila nampak badan baru rasa lega.. yelah.. aku memang geli sikit kalau spesis yang 'panjang' tu..


Ni dah masuk belah dalam, ada semua spesis rama - rama replica..










Ok semua.. nak balik dah... kalau free boleh datang sini. Kalau tak silap tiket dia RM5 kot ataupun RM10... bolehlah bawak anak - anak jalan - jalan masa cuti...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...