Followers

Monday, April 2, 2012

Dear Darling Birthday Celebration

She's turn 5 on 3rd February 2012. Jatuh pada hari Jumaat, both her parents amik annual leave on that day. Just to ensure that we spend 30 minutes with her precious friends and teachers.


Cake yang ditempah 4 hari sebelumnya... selamat di bawa ke sekolah. Beratnya lebih 2KG, tak sangka pulak sebesar ituu keknya. Kek pilihan hati, kek rainbow dan atasnya kena ada Powerpuff girls.Nampak je mummy dan daddy dia terus dia excited. Ingat nak balik rumahlah tu.


Macam yang dah di duga, berkepit sebelah mummy dia, tak nak lepas. Kawan - kawan semua dah excited nak makan kek dia, dia boleh lagik terkepit celah mummy dia. Bila semua orang nyanyi lagi happy birthday, dia kepit lagik celah mummy dia. Sabar jelah. So bila time potong kek baru nak nampak muka dia.


This part memang tak boleh handle, masa potong kek, teacher terpaksa leraikan semua kekanak sebab semua dah excited tengok kek warna - warni. So teacher kena separatekan between years, 3 cikgu kena suap 3 kelas. Memula teacher suap girl sahaja then teacher suap boys sahaja. Kalau dibiarkan makan sendiri, confirm kejap lagik baju sekolah semua dah comot.

Bila tiba masa bagi goodies, semua beratur macam teacher pesan. Semua merasa, bukan classmate Darin je, kesian pulak kalau budak kelas lain tengok je. And cuma 36 budak jekan, bukannya ramai pun. Dia orang bukanlah mengharapkan apa - apa pun, cukuplah nampak dia orang happy.

Dalam goody bag tu pun letak benda biasa, ada pensel, pemadam, sharpener, jelly, belon, gula - gula, coklat.. mix and match, takde tema langsung, ada yang daddynya belikan kat Jusco, TRU and ada jugak mummy carik kat kedai serbaneka... selagi menepati budget, oklahkan.


First mestilah student perempuan dulu, semua beratur dengar cakap teacher. Yang tak tahan tu, lepas Darin bagi je semua salam and cium tangan. Alahai, padahal ada je budak 6 tahun kat situ. Dia orang dah terbiasa kot, salam and cium tangan.


Then turn budak lelaki pulak. Macam tadi jugak semua beratur, and dia orang pun siap salam and cium tangan. Lawak jugaklah, bila orang pertama start yang lain pun semua follow jugak, tak boleh nak suruh stop pulak.


Bila dah settle, Darin sambung makan balik dengan mummy and daddy, then tetiba ada 2-3 orang kawan datang kat Darin, ingat nak nak apa, rupanya nak bagi hadiah.. alamak, apa sudah jadi.. rupanya cikgu dia dah pesan hari ni (3/2/2012) borthday Darin, jadi semua orang boleh bawak hadiah... silap besar pulak bagi invitation card tu, just for fun je sebenarnya... tak sangka pulak jadi macam tu.. then datang lagik bebudak yang lain... thanks sesangat sebab tak sangka ada hadiah..


Tak lupa jugak birthday gift dari Teacher Amy dengan Teacher Laili....



We all tak boleh lama, Darin kena tinggal dulu sebab kelas habis 12.30pm nanti. Kek pun tinggalkan je, siap pesan dengan cikgu, makan jelah banyak mana pun, we all tak kisah.... sebab kek tu memang besar...




And dengan kek yang tak seberapa tu jugak, dapat potong kasi kat family husband.. bagi kat my side and also tinggal sikit kat rumah.... thanks tu tukang buat kek. Blog dia pun dah tak ingat, nanti kena check balik.. even it's bit pricey tapi semua orang cakap sedap... Alhamdulillah.

1 comment:

fariza said...

Seronoknyer.. cikgu2 pun sporting.. on boleh ke jarisaya.blogspot.com utk gift yg comel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...