Followers

Wednesday, April 25, 2012

Hi-Tea @ Istana Hotel and Santai di Pavillion + Farenheit 88

Birthday celebration hari tu tak berakhir macam tu jer... Anak 3/2, bapaknya 4/2.. so the next day, hari Sabtu, confirm kena celebrate jugak.. so makan - makan je yang ada lam kepala masa ni... Pagi tu keluarkan dulu kek ni.. ini Aiskrim Kek yang di beli menggunakan voucher... comel dan sedap...



Pagi tu bergegas ke Istana Hotel sebab dah beli voucher jugak, buffet hi-tea atau dinner, so aku choose hi-tea sebab tak nak bersesak - sesak tengah KL waktu malam dengan budak kecik. We all sampai sana around 12 jugak.


First sampai of course pusing tengok makanan dulu. Ada banyak menu tapi takde menu yang nak di makan dengan nasi putih, cause takde lauk, yang ada cuma vege. Memang dia buat benda tu untuk mereka yang nege. So birthday boy kena pusing area lain untuk amik lauk. Buffet kan, makan je cemana pun.


Darin special order,  Penne Carbonara, actually dia buat sos marinara dengan bolognese, tapi aku request nak carbonara, sib baik dia org nak buatkan. Yang ni best, dia akan masak bila kita nak makan so still hot.


Birthday boy kena makan dengan sopan sebab baju kaler putih.. ye, memang leceh nak makan bila pakai baju putih, sebab tu Darin pakai t-shirt hitam je.


Carbonara sedap tak?? TERBAEEKKK....




Gambar ni actually pekerja hotel tu tolong snap untuk Darin, dia sibuk nak amik gambar sendiri, dah tersipu - sipu malu sebab ada orang amikkan gambar.


Darin tengah tengok 2 beradik tu khusyuk potong roti Perancis.. Ntah ke mana emaknya, beberapa orang duk sibuk tengok bebudak tu potong roti sebab ada bahaya di situ cause pisau tu kan tajam...


Roti macam biskut, keras tapi rangup. Habis seluruh bahagian dia sapu dengan butter, pastu makan macam makan twisties... sedap.. lemak - lemak cegitu rasanya....


Kek lagik untuk korang, berapa banyak kek daa....






Habis makan, aku ajak husband aku pegi Pavillion.. alasannya?? Sebab dah lama tak ke situ. Last sekali of course masa kerja kat Affin Bank dulu. Sanggup tu waktu lunch berlari - lari anak ke sana.. tak makan takpe, balik nanti tapau je kat jalan belakang. Cuma tak sempat nak layan wayang je.





That's all.. one day entry...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...