Followers

Saturday, December 18, 2010

Aktiviti mengemas dibekukan

akibat keadaan cuaca yang sepoi - sepoi bahasa ni.. aktivi mengemas memang dibekukan...
tapi katil still kemas lagik..
ruang tamu ni macam biasalah, mummy kemas, darin sepah... darin sepahkan.. mummy kemas..
baju kat ampai .. alahai.... basah segan kering tak mau (ada ke??)

time sejuk - sejuk ni confirmlah lapar.. tapi daddy macam biasa bekerja dengan jayanya  di hujung minggu... suka hatilah bie..

so melepaklah 2 beranak kat rumah.. sarapan adalah sangat simple.. roti telur dengan Air Teh O panas.. darin plak asyik nak mee je.. buatkan ajerlah.. selesai daddynya pergi keje... terus bekejar kedapur.. bagi berasap dulu... kang baru senang nak lepak - lepak...

masak apa yang ada lam peti sejuk, janji cepat, dan boleh dimakan... Sup Kentang + sooh hoon, goreng tempe dan tauhu berkicap dan Udang masak sambal...

opss.. kalau daddy yang kat opis tu terasa nak makan.. mehlah balik cepat..

petang???
terlebih rajin plak (kan dah kata aktiviti mengemas dibekukan).. dapatlah tanak pulut kuning...
style mak saya, dia lumur rendam dulu pulut then dah toskan lumur dengan kunyit.. tapi anaknya dah kesuntukan masa, kul 1 tengahari baru sibuk nak buat, so rendam terus dengan air + serbuk kunyit.. kul 4pm barulah tanak atas dapur... settle semua.. barulah dia curahkan santan yang suam - suam + garam... rasalah secukup rasa...

ok cukup - cukuplah dulu ye... tapi kali ni xde gambar plak sebab mood amik gambar pun xde..
kalau nak tgk gambar boleh klik - klik kat sini dan jugak kat sini...

oo lupa plak.. bagi kawasan sekitar Shah Alam... Carrefor dah bukak yek kat Seksyen 23 sejak petang khamis tu.. sangat sesak orang.. x caya boleh pergi or tengok kat sini... jumpa di sana....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...