Followers

Saturday, December 11, 2010

I Love My Day

ok.. jangan salah sangka.. bukan nak masuk contest sendiri tapi nak wih pada diri sendiri

HAPPY BIRTHDAY yang ke 31... dah 2 tahun dah merasa pangkal 3 ni.. Alhamdulillah Allah lanjutkan usia sehingga ke hari ni... sihat walafiat... sakit sesekali tu  adatkan...

semoga kehadiran umur baru ni membawa perubahan kearah yang lebih baik.. amin..

apa pun yang berlaku, kita mesti suka, happy dan bersyukur pada hari - hari yang nak sangat kita raikan.. tak kisahkah dalam keadaan macam mana sekali pun...

Setahun yang lepas... masa nak sambut anniversary yang ke 4 thn.. tup - tup saya masuk hospital sebab kena tonsil, demam berhari - hari.. hish.. macam - macam hal, sambut kat sepital takdelah potong kek bagai... tapi masa tu, zaman org sebut duk sebut barangan designer.. teringin nak ada 1, tapi takdelah sampai mengidam... tup.. tup.. dapatlah 1... (eleh kecik je).. takpe... besar kecik ia tetap suatu pemberian... masih lagik berguna sampai skang tau...


masa birthday.. Darin kena sakit mata, so x pergi mana - mana.. masa tu pun x harap pun nak hadiah apa - apa sebab anniversary dah dapat kan...

beralih tahun 2010... lepas kes rumah kena pecah masuk.. sedih jugak, tapi itukan dugaan Allah...
x boleh nak fikir sangat... sedih barang hilang, tapi yang penting nyawa sekeluarga selamat... hubby sibuk nak ceriakan hati isteri dia, dia bagilah 1 perfume... serius tak pernah dengar.. tapi suka sangat dengan bau dia.. kalau u all nak test, bolehlah test kat Garden kot.. tapi kat Empire Subang kedai dia mmg ada kat bawah..


orang lelaki ni boleh tahan jugak kuat shopping kan... pengsan saya dibuatnya... lepas satu - satu... yang kes ni lagiklah pelik... ntah celah mana dia sorok pun x tau.. alih - alih dah ada depan mata.. dia kata macam bes so dia pun beli... sampai skang tak bukak lagik, cik hubby duk bising.. "Apsal tak bukak" sebab kes sayanglah ni.. eh tak.. takde tempat nak letak.. kalau dah ada ruang kosong nanti baru letak...


baru - baru ni, lepas raya cik hubby kan terbang ke oversea.. huwaa. cedih - cedih.. tapi lam cedih - cedih tu siap ngayat tuh.. ha..ha.. tapi faham sangat dengan dia, dia bukannya suka melayan kehendak isteri dia.. so memang tak harap sangatlah.. nak memaksa pun x bagus kan... betul.... sebab fikir.. baik simpan duit tu... sampai je Malaysia.. memang tak budget pun dia beli barang macam idaman hati... sekali dia tunjuk.. mak ai, cam x caya je.. cemana dia boleh sorok dalam celah beg dia pun x tau... ok... sebab dia dah pesan "jgn nak sayang - sayang" so x payah tunggu raya tahun depan.. dah pakai pun...


and hari ni, lagiklah confirm saya tak fikir dia akan bagi apa -apa .. yelah baru je hari tu dah perabih dengan benda kat atas tu.. giler ko nak hadiah lagik.. BTW saya tengah order 1 barang jugak from Spain.. so tu kira hadiah hari jadi untuk diri sendiri... lepas dia balik dari surau tadik...
"bie. tolong amik susu darin lam keta.." saya yang menurut perintah pun pegilah kat keta, unlock kereta.. dalam takde, gi bokak bonet.. sekali nampak paper bag yang sgt dikenal pasti... pastu saya tutup balik
"takde pun susu" sambil tersenyum sumbing"
"amik jelah, takkan nak biar dalam kereta"
ha..ha.. gilah amik jugak, sebenarnya segan sbb MIL ada kat umah ooo.. so amik jelah bawak naik atas... and so excited sebab hadiah yang ni boleh jadik kawan dengan hadiah anniversary thn lepas...



anyway, thx bie, semoga awak jugak dimurahkan rezeki hendaknya.. amin..


So ... are you ...... enough?????

2 comments:

mekchu said...

mewah nye prezen ko muzs.. uiii.. kot la tak nak lagi, jual 2nd bg tau aku ye...

mummy Darin said...

Insya Allah, so far takde plan lagik... kalau ada aku bg tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...