Followers

Friday, October 7, 2011

Macaroon from Oven Comel

ppssttt...

korang teringin nak makan macaroon... bukan RACOON okeh.. ni makanan ni serius lah..

basically apa kebendanya macaroon nih..
oklah, apa yang aku tau.. makanan ni asalnya dari french, sebab tu cara buatnya pun ada french method and amenda method ntah..
dia sdibuat dari putih telur dengan gula and ada almond jugak...
maaplah yek pasal ingredient ni memang kurang arif.. tapi itu luaran dia je..

dalaman dia boleh ada macam - macam perasa... nak strawberry ke, blueberry ke, coffee ke, tiramisu ke.. apa pun bolehlah..

setakat aku dah makan 2-3 kali memang sedap sangat...
ada orang kata manis, mmg dia a bit manis tapi sedap
sekali makan rasa nak ulang..ulang.. dan ulang lagik....

saiz dia tak besar tau.. kecik cecomel je.. besar lagiklah dari syiling 50 sen...

rege seketul yang kat luar memang paling murah pun RM2.50 seketul...
mahal kan???
ada lagik mahal ko, yang jual sampai 3.50 seketul pun ada... kecik secoet je..
tapi..
tapi..
tapi...

kalau korang yang nak rasa macaroon..

yang sedap

yang tak mahal or murah

korang masuklah MilkADeal...
ada promo ko..
15 ketul.. 15 hengget je..
tak ke singgit seketul tuh..




apa lagik
korang boronglah cepat...

cepat..
tinggal 2 hari je lagik woksss....

wake-up.. wake-up.. order now..

selebihnya korang boleh je intai - intai blog tuan punya macaroon ni kat
http://ovencomel.blogspot.com

5 comments:

mamaNoriz said...

sya pun ada story psl mcaroon ni gak...

awk ada oder ke mac dr oven comel tu...

duk Kl senang nak deal kan...

mummy Darin said...

Insya Allah, kalau kat tempat lain pun ada jugak yang buat rasanya, cuma mungkin belum jumpa lagik kot.. mamaNoriz, kalau tak dpt order skang, next time pun boleh...

mummy Darin said...

mamaNoriz, duduk johor ke? tuan punya oven comel ni orang johor jugak, maybe kalau dia balik kampung, mamaNoriz boleh dapat macaroon, cupcakes/cake yang fresh sangat dari dia..

babyarisha said...

uih.. budget aritu nk beli n try ler.. skali tu self pick up area kota dsara wkdays after 8pm kan? wknd kena arrange lain kan? dang!!! den dh jauh dr kota dsara tuh.. cancel ler.

mummy Darin said...

Masalah penghantaranlah tu... Apa nak buat.. Aku pun x dan nak booking sbb masa singkat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...