Followers

Thursday, October 13, 2011

Oh Please.. Raya lagi ker?

ok korang.. sorry sangat, entry dah bercampur - aduk, ni patut dah keluar lama dah tapi x sempat nak transfer dari kamera ke pc ni.. so hari ni baru berkesempatan nak tunjuk...

myself dah lama sangat dah tak diterjah oleh tetamu yang ramai bangat... means, bukan macam open house yek.. tu lain citer.. ok..ok..

My Sis punya family in-laws semua turun dari perak masa yang cuti Hari Malaysia tu.. so dah kebetulan.. husband I pun keje, dah sah - sah I ni duduk rumah jer.. so teruslah ajak dia org datang rumah.. they alls pun sampai kan dah waktu Solat Jumaat, so I cakap, datang malam wokeh... and My sis cakap " tak payah masak apa - apalah, we all ni ramai, goreng nugget cukup".. "wokeh".. sonang kan..

jadi siangnya myself and Darin ke K4lah.. beli punya beli, sambil beli tu rancang menu wokeh, sebelum kuar rumah dah baca ingredients sesiap, takut ada yang tertinggal, sampai je rumah teruslah acara menerjah dapur..

menu malam tu seberapalah sangat... just untuk tetamu yang datang tak setahun sekali okeh.. ramai - ramai pun I ok jer, lagi ramai more the merrier... tak gitu...


ni semua family my abang ipar.. abang ipar I anak sulung, so yang ada mak - pak dia, adik dia yang dah kahwin je ada 5 family, yang bujuang sorang ikut (bakal kahwin hujung tahun ni) besar dah ko Mira.. and lagik sorang tak dapat cuti.... cucu saja ada 18 orang.. hebat tak hebat... Darin terus terpegun ramai - ramai budak cegitu.. tapi Aidid ngan Aida ada tolong handle..


cuma kepelikkannya.. walaupun kanak - kanak tu sangat ramai.. rumah aku tak terbalik okeh.. takde sapa sebuk nak naik atas, nak main mainan, bukak TV pun x gaduh, bukak 1 channel, semua terjah tengok citer yang sama ramai - ramai.. bila lapar, datang meja mintak makanan.. air tumpah??? pun takde... sangatlah teliti.. padahal bukannya semua yang besar pun, paling kecik less than 2 years kot..


Fridge Magnet aku?? tak beralih pun.. Darin je yang sibuk nak pegang, usik and tunjuk kat semua orang..
Cermin kaca aku?? Kapal terbang dengan kereta VW tu ok je kat dalam tu, takde sapa pun sibuk nak amik and buat main..


Majalah.. tak koyak pun.. handphone aku?? Dari sebelum dia orang sampai aku letak kat atas meja kat tempat TV, sampai ke balik.. tak sikit pun beralih... miraclekan..


Alhamdulillah, semua ok, thanks sebab sudi datang rumah we all yang tak seberapa..
menu malam itu??

Pasta Goreng, Nugget Goreng, Kek Coklat and Apple Crumble.. serta air sirap tak sejuk sebab they all tak nak sejuk.. Alhamdulillah, air tangan sendiri, aku happy, harap they all pun happy....

1 comment:

POSH76 said...

suka tengok deko2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...