Followers

Friday, October 21, 2011

Wedding during Syawal

habis je Ramadhan hari tu, terus masuk Syawal.. sepanjang Syawal, berebut orang buat open house, kenduri bertunang, kahwin and termasuk jugak kenduri orang nak pegi haji... dan ini termasuklah my friend ni... pun kahwin jugak dalam musim raya ni..



aha.. jangan pelik, mmg Chinese pun, yang perempuan tu used to be my ex-officemate, ex-team mat, and ex-team lead (LUCENT) jugak lah... sepanjang kenal dia.. she is so funny, bila cakap pasal lelaki atau boyfriend.. dia tak pernah imagine desperately nak ada boyfriend.. kalau ada pun dia suka org, dia tak kisah pun kalau org tu tak suka atau takde perasaan kat dia... bukan frust menonggeng punya type.. and kalau u all tengok dia pada malam tersebut, and tengok dia sehari - hari, sangatlah berbeza ok...


we all sampai waktu Maghrib, so gi solat dulu, masa duduk dalam pun majlis tak start lagik.. so boleh berminggle - mingle dengan kengkawan lama..

menu, of course Chinese set menu... ni antara gambar yang aku sempat snap  pada malam tu.. menu adalah tak mengikut turutan

Deluxe four hot selection with cold fish combination

 Braised shark's fin soup with dried scallop & crab meat

 Braised black mushroom with tau kan & seasonal vegetables


  steamed chicken with tong kwai

Steamed river patin with soya sauce

 Baked tiger prawn with butter sauce
 

 Steamed glutinous rice with diced chicken and dried shrimp


  Pancake and golden fish dumpling

Sweet lily bulb with lotus seed

yang paling mencabar adalah nak bagi Darin makan, awal - awal dah tanya nasi.. tapi nasib baik ada a few makanan yang dia boleh and nak makan... dah menu ke-7 baru jumpa nasi kan.... and paling seronok bila dia excited nak guna chopstick.


selesai acara makan, pengantin jalan - jalan ke setiap meja tetamu... so amik gambar lagik


kat luar tu siap ada ukir air batu bentuk pasu bunga and ada lampu, bebudak ni semua duk lepak situ.. darin siap pegang and lap kat muka...


Congrats to both of you... Lilian and Wong Hong Mun happily ever after..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...