Followers

Monday, October 3, 2011

USJ - Alam Impian - 6 Syawal

Kejadian yang berlaku semasa 5 Syawal malas nak story.. seharian di rumah settlekan banyak perkara.. secara tak langsung menjemput 2 tetamu datang beraya.. walaupun rumah masih tunggang - langgang, tetamu tetap dihidangkan dengan minuman dan kuih raya yang bekasnya selamat dicuci...




6 Syawal kita orang berjalan raya, orang lain dah mula kerja, kita orang melawat Tok Iti kat rumah Auntie Dilah and Pakcik Din kat USJ.. datang pulak memang time orang makan tengahari, langkah kananlah sangat... ada pulak masak asam pedas, kari dan sayur, siap ikan masin, sedapnya makan tengahari tu.... sampai nak tertido rasanya...


selesai berjalan ke USJ, we all terus balik rumah, nak berehat.. SMS seawal pagi tadi.. tersemat rapi dalam inbox.. jemputan makan - malam dari jiran tetangga... Alhamdulilla.. rezeki lagi nampaknya..


 2 hari ni rasa penat sangat, macam tak cukup je cuti raya.. manakan tidak, seminggu balik kampung, ke sana - ke sini, balik sini 2 hari pun tak habis lagik kemas rumah... malam tu pun siap kawan - kawan cakap "U macam takde energy je... sakit ker?" sebab penat tu buat aku macam tak semangat nak berbual, tapi still bercakap jugak bila dah hujung - hujung.. ada up and downlah.. maybe sebab penat and fikir pasal nak start keje keesokkan harinya kot.. harap semuanya ok...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...