Followers

Saturday, December 31, 2011

Recap 2011

Tahun ni banyak sebenarnya skip entries, so ni nak recap je apa yang berlaku pada diri sendiri dan keluarga kecil kami.

Januari
  • Bercuti ke Avillion Port Dickson dengan keluarga kecik aku, 2 hari 1 malam, just a nice trip. Boleh repeat lain kali since Darin pun suka
  • Admitted kat KPJ Selangor due to Missed-Abortion. unexpected bila pregnant tapi embrio tak membesar. Doctor advice untuk proceed D&C terus tapi aku yang menangguhkan jadual, kena hadapi turun darah yang sangat banyak.
Februari
  • Birthday my hubby and Darin, as a gift dapatlah gadget baru in the house. Tapi semua orang pun boleh pakai.Tapi, 2 bulan lepas tu iPad2 keluar. Abaikan jelah kan.
  • Bercuti lagi ke Port Dickson, kali ni my Sis yang sponsor. Actually re-union PresTiJ82-86. So aku tumpang sekaki batch 10 tahun selepas tu.
March
  • Secara rasminya, aku dah ditukarkan ke akaun baru, sebelum ni attached dengan Maxis, now dengan Affin Bank. Walaupun jauh tengah KL tapi syok keje sini. Gang ramai and shopping heaven.. giler kentanglah.
  • Darin pulak kena chicken pox. Fuh, dahlah aku baru MC 2 minggu, Work From Home 2 minggu, daddynya kena jaga dulu then terpaksalah aku korbankan masa pulak jaga dia.
  • Alhamdulillah Mak, Apak, Abang aku dan wife dia dapat menunaikan umrah bersama - sama, cuma lain pakej je.
April
  • Aku pulak kena chicken pox, berjangkit dari Darin. Nasib baik husband aku dah pernah kena, so dia terselamat dari kena jangkitan.

May
  • Bulan May ni permohonan kami diluluskan.. permohonan XXX, so dengan senang hati dan gembira hati, we all dapat settlekan beberapa perkara yang tertinggak. Syukur.
June
  •  Kami bercuti ke Pulau Pangkor. Last aku datang sini masa matrik, tahun 1998. Kali ni bersama family in-laws aku. Cuma 2 hari 1 malam je, but it was fun, specially masa naik bot. Maybe boleh repeat lagik lain kali.
July
  • New car in the family, officially Golf replacing MyVi. Lepas ni siapkan duit banyak - banyak untuk bayar saman kalau nak bawak laju - laju. (Padan muka).
August
  •  Officially aku meninggalkan IBM, setelah 6 tahun berkhidmat. Harap keputusan yang di ambil adalah keputusan yang betul.
  • Sekali lagi, aku kena admit, kali ni kat Columbia Asia Puchong, tapi sebagai Day Care. Again, pregnancy ada sedikit kegagalan, macam kes yang dulu jugak, tak membesar. Since dah ada experience, so aku tak tunggu lama. Alhamdulillah, kali ni aku sihat cepat.
September
  • Selamat hari raya. Dah lama tak buat makan - makan, since officemate husband bising nak datang makan, so we all buat makan sikit untuk officemate husband, family and jiran terdekat. Just a simple one. Insya Allah, next time we plan for something special pulak.
  • Aku dah start keje tempat baru. A very good timing sebab aku pun dah fully recover from the last D&C.
  • Dapat berjalan ke Singapore since berbulan - bulan lamanya merengek - rengek nak jugak pegi. 1st oversea trip untuk Darin.
October
  • Again, husband aku kena fly pegi Belgium, at least this time 1 minggu lepas awal, compared to last year, 2 hari je dia bagi masa. 
  • Alhamdulillah my abang and his wife dapat menunaikan Haji di Mekah.
November
  • Bulan anniversary. Rezeki kali ni dapat jugak berjalan ke Europe. Kira celebrate kat sana terus dan Raya Haji pun kat sana jugak. Europe Trip punya entry pun tak abis lagi kan.
December
  • Birthday sayalah.
  • Musim buah yang sangat hebat di kampung, seronok sangat sebab dah lama tak dapat rasa semua buah kegemaran, specially durian dan manggis.
  • Bermula pencarian nak carik sekolah Darin, habis survey semua tempat and siap hantar dia masuk trial school, and akhirnya we all pilih Al-Ikhlas Cambridge School. Harap dia sia kat situ.
Ok itu jelah kot yang aku ingat. for next year??? harap semuanya berjalan dengan baik. Amin.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...