Followers

Tuesday, February 28, 2012

Europe Trip - Green Park - Buckingham Palace

Antara tempat yang wajib dikunjungi ialah Buckingham Palace... memandangkan dari Hard Rock Cafe tadi, tidaklah jauh mana pun berjalan, cuma kena melalui Green Park... oh yeh, kan tak dapat nak lepak kat Hyde Park, kita masuk Green Park pun ok dah..



best pulak jalan dalam taman ni, imagine bila musim bunga, sure cantik sangat, tapi takkan nak repeat balik trip ni bulan 4 nanti kan.. ohhh tidak.. (tapi kalau ada rezeki apa salahnya)....



Since semalam hujan rintik - rintik, so daun kebanyakannya baru mula nak mengering. Nasib baik hari ni matahari sangat best, terang je, so rasalah panas sikit compared semalam. Darin siap biru - biru lagik bibir dia menahan sejuk.. kesian sangat... hari ni dia boleh enjoy main kat luar..


teringin sangat nak main baling - baling daun, so ajak Darin lambung daun sekali.. rugilah pulak, kalau balik KL nak buat camni, sure kena bebel dengan wan nanti kan.. orang sapu daun nak kumpul and bakar, cucu dia nak feeling - feeling musim luruh pulak..hehehe...


Nak access ke Green Park ni senang je, selain menaiki bas yang aku sebutkan tadi, boleh naik tube and turun je kat "Green Park".. senang sangat kan...




Dari jauh dah nampak dah Buckingham Palace... ingat tak dulu Prince William kahwin dengan Kate Middleton tahun lepas.... so bila sampai sini imaginelah nampak dia orang, walaupun hakikatnya memang takde pun..hehehe.. tapi bila sampai je kat traffic light tu, semua orang kena tahan sebab ada orang nak lalu, rasanya orang kenamaan lah kot, ada yang naik kereta ada yang naik kereta berkuda.. waa.. macam zaman dulu - dulu pulak naik kereta berkuda. Bila dah clear, baru dia bagi kita orang melintas....



Tapi dah duduk dekat dengan pagar bukannya nampak apa pun, husband aku boleh jugaklah jengket sikit - sikit, paling best Darin sebab daddy dia dukung atas bahu... Darin sangat bagus sebab dia sudi tolong snap gambar belah dalam istana tuh.. Jangan tak sangka, dia main snap je tapi gambar tak goyang langsung, kagum pulak mak ko kejap..






Tengah jalan ni kena hati - hati sebab ada je orang yang bawak anjing dia orang jalan - jalan.. biasalah tu kan.. "pet".. jadi biarkan jelah dia orang..




Kat tengah - tengah kawasan lapang tu nampak tentera berkuda yang we all nampak semalam.. means memang betullah semalam dia orang bergerak ke Buckingham Palace... tapi aku pun x sure ada acara apa dia orang ni sebenarnya....





We all just jalan - jalan sekitar tu je, nak tengok lama - lama pun bukannya nampak apa pun... so lepas snap gambar fikir lagik nak pergi mana. Macam tak plan pulak jalan hari ni kan... sebab cuaca terang sangat ke? hehe... tapi takpelah, tetap kena berjalan jugak... rasanya dah tau kot nak pergi mana ni... apa - apa hal pun jom kita pergi kat tube dulu.. nanti sambung balik.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...