Followers

Tuesday, February 28, 2012

Europe Trip - Hard Rock Cafe London

Letih jugak nak sambung entry ni.. Kalau nak tahu kisah awalnya we all sampai London boleh baca kat yang pertama, yang kedua dan link yang ketiga ni... So hari ke-3 ni banyak agenda di habiskan dengan shopping.. (Wahh banyak pound ko lagik yek..)..

  Ni kat depan rumah my friend..


Macam semalam jugak, still amik bas kat Warwick Garden punya bus stop, amik je bus no 10 atau 9 yang memang akan lalu Hyde Park, Picadilly Circus, Trafalgar Square.. dan semua ni akan lalu dekat depan Hard Rock Cafe... Oh ya.. Lim Kok Wing University pun dekat - dekat situ jugak okeh..


 Kalau naik tube, boleh turun kat "KNIGHTSBRIDGE" untuk ke Harrods

Sampai je dalam HRC.. wa.. besar sangat, compare dengan kat Amsterdam tu, main tunjuk - tunjuk je baju mana nak.. yang ni besar, 1 floor tu baju sahaja and ada tangga turun bawah.. aku rasa itu restoran and stage kot... so lama jugaklah we all lepak kat dalam tu, padahal nak beli T-shirt je...




Macam biasa, mencari T-shirt untuk kami sekeluarga.. and T-shirt yang di pesan oleh kakak aku... dah dapat yang berkenan dan sesuai... terus je bayar..

 excited sangat nak keluarkan pound




Darin macam biasa, actually badan penat dia tu tak habis kot.. yelah start dari hari Khamis malam travel.. ni dah hari Rabu balik (Kalau kat Malaysia dah Rabu malam dah)... lama jugaklah dia tak berehat.. mata pulak asyik kena paksa je bukak sebab cuaca sangat sejuk.. sure budget nak tido je dia tu..

  Besar sangat kedai dia.. best...


 3 of us inside Hard Rock Cafe London

Thanks to HRC staff, siap volunteer nak ambilkan gambar kami berdua kat dalam kedai tu. As usual.. cashier tu siap tanya.. "Are you from Malaysia or Indonesia"... of course Malaysia.. and terus cakap .. oh ya..."Apa Khabar"..."Terima Kasih".. huwaa bangga aku jap... biasalah.. orang sana kan sifat terbuka... tourist di layan dengan penuh kasih - sayang.. kat sini.... hhmm susahlah sangat.... (Sambil teringat adegan dalam MAS ayat "tak manis mulut" oleh steward dalam tu")...


  Please come in



Ok.. fikir nak pegi mana lepas ni.. sebab masa sangat singkat, nak kena balik cepat sebab nak pack barang lagi.. tapi nak berjalan lagi... ok sambung balik lepas ni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...