Followers

Thursday, April 4, 2013

28 days...



Diam tak diam cuma tinggal 28 hari je nak deliver baby... In Shaa Allah kalau ikut perkiraan doktor, 2nd May genap 40 minggu... in case kalau awal dari tu memang kena bersedia dari segi fizikal dan mental.

Ahad petang lepas tak tau apsal tetiba tekak perit. Bawak ke malam terus tak sedap badan. Penyudahnya, Isnin pagi pegi klinik and terus dapat MC 2 hari. Sepanjang hari isnin melepek atas katil. Makan panadol and ubat selsema... memang mengantuk.. baby pun tak gerak.. my friend cakap, baby pun tido jugak... kesudahannya, hari Selasa tak makan ubat apa - apa langsung. Biarlah hingus tu meleleh je, sanggup tu, just nak pastikan yang baby gerak.

So sambungan ke hari Rabu, aku work from home (lagi)... baru tadi pegi office sekejap sebab ada hal nak diuruskan. Tapi memang badan tak sihat sepenuhnya. Batuk, selsema.. pastu malam tadi lagik best.. rasa macam false alarm pun ada.. ala - ala contraction every 5 minutes pun ada.. Tergus gelabah siapkan barang nak gi hospital. Tapi cuma letak atas katil, tak simpan pun dalam beg. Sebab duk fikir, sure belum lagik ni.

Now jalan pun rasa sangat sakit. Rasa macam baby dah ke bawah sangat. Kalau naik kereta, terhentak sikit pun rasa sakit... ke aku je yang mengada lebih? huhuhu..

What ever it is... now cuma menghitung hari je untuk sambut orang baru. fuh..fuh.. mintak dipermudahkan segala urusan... amin..

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...