Followers

Monday, April 29, 2013

Diary - Menyambut Kelahiran 2

/* Entry penuh penulisan */

Atas suggestion yang doktor berikan... akhirnya aku pilih untuk balik ke rumah je..

Balik rumah ambil Darin dulu, Darin siap tanya dengan daddy.. "mummy dah dapat baby?"
bila nampak aku dalam kereta, sibuk tanya bila baby nak keluar. Hari yang sangat penat dan akhirnya aku banyak duduk and baring daripada berjalan as per advice.

Malam tu dalam jam 12 sakit contraction datang lagi. Macam yang aku buat pagi sebelumnya, tunggu sekurang - kurangnya 1 jam hingga 2 jam.. tapi semuanya berakhir selepas 12.30am. Walaupun selang masa ada 2 minit, 3 minit dan 7 minit, bila rasa tu hilang, aku terus tido.

Pagi esoknya aku bangun macam biasa, takde rasa sakit. Doktor pun dah bagi MC 3 hari so aku banyak santai and buat apa yang patut. Kebetulan mak dengan ayah aku dah sampai sini petang semalam. Maybe dia orang nak balik jugak dalam petang tu in case aku belum ada tanda nak bersalin.

Lepas selesai masak, aku, husband and mak aku ambil Darin kat sekolah. Sempat singgah kedai runcit beli daun pandan dengan bijan sebab nak buat kuih bakar dan jugak surat khabar. Balik rumah terus makan. Then teringat pulak yang ayah aku nak uruskan income tax, terus aku pun bersiap pergi ke LHDN Plaza Perangsang. Aku siap pesan dengan mak, tunggu aku balik baru buat kuih bakar.

Dalam perjalanan ke Plaza Perangsang, hari macam nak hujan, tapi ada parking berbumbung, apa ada hal. Aku pun masuklah ke parking dengan kereta Merah husband aku. Dah tak boleh bawak Waja bila perut besar sebab tersangkut perut kat steering.

Bila masuk je kawasan P3, aku rasa ada air keluar.. ahh sudah... terus aku pun patah balik rumah secepat mungkin. On the way balik, siap call husband aku siapkan apa yang patut sebab nak pergi hospital terus. Dia pun aku tak taulah menggelabah macam mana. Tapi ayah aku sure lagi menggelabah bila aku duk handle sebelah phone sebelah steering kereta. Nak sampai ke rumah tu tak taulah berapa kali air tu keluar. Aku tau, dah lencun dah seat tu...

Sampai rumah, turun kereta.. air turun lagi. Seluar jeans memang dah habis basah semua dah. Terus sarung kain batik and masuk dalam kereta. Dapat tengok air muka mak aku cuak sangat. Tapi aku still boleh relax sebab tak rasa sakit pun. Cuma nervous nak handle contraction nanti macam mana.

Aku berdoa perjalanan ke Columbia Asia Hospital Puchong berjalan lancar.....

1 comment:

yana said...

muz...hang dah beranak lum ni..nervous lak aku..aku jrg2 bukak fb..ker..aku tertinggaal keretapi ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...