Followers

Friday, May 16, 2008

Nadia dah bertunang???

Oppss.. jangan ada yang melatah plak, bukan Nadia AF6 tuh, ni Nadia kawan my BIL.. he..he.. majlis tunang dia bulan 4 tulah.. dah sebulan jugaklah.. since dedua rumah amatlah sekangkang kera.. kul 2 pun bley releks - releks lagik kita org bersiap kat rumah...

Barang hantaran my SIL and MIL yg siapkan.. apalah punya menantu tak tlg apa pun.. ada, aku tolong last minute punya persiapan + tempah kek from kak anna
Thanks kak anna sebab sudi jugaklah menerima tempahan kita yg memanglah last menet tuh... dan inilah hasil keknya...
Antara barang lain yang ada sekali ialah cam biasalah.. buah - buahan, pot pouri, bekas cincing, 1 set telekung & sejadah, tuala mandi, wangian & mandian, kasut, manisan, sirih junjung and sepasang kain baju kurung... berapa yek sumer... hhmm sebelas yek... disebabkan belah my MIL ramai lelaki dr perempuan, so kenalah org - org lelaki angkat sekali dulang, masa pegi , masa balik 13, cemanalah yek..



Petang tu ala - ala mcm nak hujan jugak, tp x jadik hujan, so bahang sketlah.... tp sumer benda pun x makan masa sangat, yelah cuma citer brp hantara, berapa lama ikat, nak letak duit pendahuluan ke tak, agreement itu, agreement ini, rasanya bila nak buat, peringatan tuk kedua - dua belah pihak untuk mengelakkan perkara tak elok berlaku.. leih kurang camtulah kan.. yang penting, yang bercakap cuma org - org veteran je, so orang - orang yang tak berapa muda dan belum rasa tua ni sakanlah bergambar..



lepas habis bincang barulah sessi sarung cincin plak, so kali ni belah my MIL pulak yang masuk bilik... he..he.. sib baik ada air-cond, kes tak tahan panas sgt dah ni.. lepas sarung cincin.. amik gambar plak... acara wajiblah tu kan..


tengahari tu kami dijamu dengan Nasi Beryani buatan pakcik Nadia rasanya from Batu Pahat.. sodap... perut pun lapar je, maklumlah tadik cuma makan mee hoon je ngan kek + kuih - muih.. so kena jugaklah makan nasikan... and adalah buah tangan sekali tuk di bawa balik, n tak lupa jugak Nasi Beryani.. siap tapau tu, Pak Cik Din siap suruh si Azmi (my BIL tu ler), ckp ngan mak Nadia, kasik lebih utk Tuk Yah n Tuk Iti yang tak follow.. ha..ha.. haruslah kan... so we all pun baliklah dengan keletihan.. bersama barang - barang hantaran balasan... Antara barang balasannya ialah kek, coklat, puding, sepasang kain baju melayu, tuala, wangian & mandian, telur, bunga rampai, kain pelikat & songkok, sepasang baju kemeja, sirih junjung, buah - buahan dan jugak sejadah..


Petang tu pulak hujan renyai - renyai, pastu lebat, hhmm sedaplah masing - masing melelapkan mata.. takpe hujan skang, sbb malamnya dah tak hujan so boleh layan AF.. tapi apsallah malam tu rasa x best betul.. tak ada yg menyengat melainkan Stacy je.. "alamak.. terlebih sudah.."

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...