Followers

Thursday, May 22, 2008

BBQ + Lucky Draw

ha..ha.. malam tu we all ada buat BBQ, jangan tak tau, aku marinate sendiri ikan + udang tu from KL and ayam pulak my MIL punya kembar punya menantu marinate from JB, my MIL bawak tempat bakar dia, arang + minyak + serai tak ingat dah, ada yg we all bawak and ada yg beli kat sana.... tempat nak bakar tu pun mengadap lagoon. so oklah tu.. malam tu pun we all je yang bergelak sakan bakar - bakar + makan - makan... tak cukup 1, ada lagik 1 tempat bakar we all modified lebey kurang, dapatlah bakar banyak sket...



Actually plan ni aku yang plan memula, my hubby biasalah, memula cam malas je, tapi lepas je nampak aku memulakan operasi, dia pun excited sama... sebab ni pun for fun je.. tuk kenang - kenangan.. so bermulalah acara lucky draw tu..

we all letak nama dalam kotak tu and hadiah just susun je kat bawah.. takde meja, xpelah.. so first sekali... Uncle Din yang cabut undian dulu.. kenalah hormat org tuakan.. nak jadik citer org first ialah 'bibik aku' ha..ha.. bibik aku + Darin awal - awal dah naik atas ngan maid SIL ngan anak dia.. so kira aku jelah yang amik hadiah tu...

Then seken time my MIL pulak.. kali ni kena pulak kat maid SIL.. alahai, cam pakat je dia org kan, dahlah dedua dapat hadiah lebey kurang sama..

so my SIL le amikkan...

Then mak eton (kembar MIL) pulak cabut

kali ni kena kat cucu dia... adam...

Pastu kronologi pun berterusan... Yus yang cabut, Aie (adik ipar Yus) yang dapat, Bila my SIL cabut, dapat kat Noli, then bila win cabut, dapat kat Daniel, Turn azmi cabut, dapat kat Aiman (apsal sumer budak kecik je dpt yek).. Then bila Noli yang cabut, darin yg dapat, of coz ler mummy dia yg amikkan, Azim plak kena cabut undi 2 kali, 1st tu nama aku yg kuar, so takpelah... tak yah amik, then seken time budak kecik gak dpt, anak Yus..Pastu farid cabut, my SIL yg dapat, then my BIL yang cabut, Farid plak dapat, pastu Zura plak cabut, Aie plak dapat tapi wakil kat Win coz Aie bz on the phone, Then Nadia plak, pun cabut 2 kali, coz 1st time tu nama my hubby, then seken time my BIL yg dapat..last sekali my hubby yang cabut and Azmi yang dapat...













kenapa yek ada lucky draw, sebab memula my hubby dia nak beli hadiah tuk mama, papa, mak eton n uncle din je, so aku cakap cam x bestkan yg lain tengok je, tu yang terkeluar idea nak buat lucky draw tu.. eh..eh.. mana my FIL yek, sorry dia tak berapa sihat.. so dia tak join sangatlah and dia duduk rehat je lam bilik...



anyway..

oklah tu kan..

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...