Followers

Wednesday, March 25, 2009

Akhirnya...

Selama 3 tahun 8 bulan we all duduk kat rumah ni.. akhirnya we all pindah jugak ke rumah kami sendiri... pada asalnya memang tak terfikir pun yang we all akan keluar dari kawasan Puchong/Seri Kembangan atau yang sewaktu dengannya.. tapi.. itu semua kuasa Allah.. dan hari ini kami tinggalkan rumah ni dengan seribu satu kenangan....


Yang Kat luar


Yang kat dalam

Pagi sabtu tuh... memang rumah amat tunggang - langgang.. we all tengah tunggu lori je.. sementara tunggu lori, me and hubby bukak katil sikit - sikit.. and nak lap jugaklah katil, almari semuakan.. bibik.. kenalah tengokkan Darin sementara we all buat keje.. kebetulan dengan sibuk tu, abang aku sampai... he..he... bersungguhlah dia tolong kita org bukak katil.. tak semena - mena lepas tu.. Fit plak sampai.. Fit ni ex-opismate we all masa kat X-Company dulu.. tp dia skang still sama company ngan aku kat I** tuh...


Bilik tidur Utama

selesai je bukak katil.. lagik sorang kawan my hubby sampai.. Aie.. so masa tu katil sumer dah bukak so hubby aku gi beli air, kesian plak org dtg takde air.. time ni tunggu lori sampai, amatlah bosan... then Jas pulak sampai... masa ni Fit dah balik dah.. coz ada hal.. lori sampai dalam pukul 11 lebih.. angkat barang je dekat 1 jam.. aku pesan lori 5 tan.. tp yang datang 3 tan, budak tu x caya kot barang aku byk.. akhirnya.. we all x dapat bawak pasu bunga, motor dan tempat penyidai kain... dan barang yang we all memang tak bawak, tempat letak TV, almari dapur makanan yang tinggi tu.. almari tempat letak dapur masak dan jugak rak pinggan.. kalau aku kata nak bawak sumer camner... pening tul..

Kat bilik ke-2

Bilik belakang

sampai je kat umah sana.. we all makan dulu.. kakak aku masak tuk makan tengahari.. ada ayam goreng, sayur kobis dan kari telur.. siap masak nasi 1 periuk besar, amatlah banyak... syukur Alhamdulillah, rezeki untuk lunch and dinner...


Ini yang tak jadik bawak


Ini jugak, kecuali mesin basuh dan Toyogo tuh


Penuh sesak, itupun dah byk trip hantar sendiri

time nak angkat barang pun antara benda yg penat coz ada yang nak kena hantar atas.. bila dah letak sumer brg.. cam kosong je, tapi yang banyaknya kotak.. my sis dah bising dah.. ni letak mana? ni letak mana?? mana yang atas.. dia suh husband dia hantar atas.. bawah biar bawah.... pastu my sis, SIL, and sarah + bibik mengerjakan barang kat dapur, abis semua periuk belanga + pinggan mangkuk hadiah kahwin dia bukak and susun lam lemari.. aku plak uruskan kain baju kat atas.. kalau tak bukak beg tu, zaman bila pun x bukak... my hubby uruskan pemasangan katil semua, susun almari semualah... sedar - sedar dah Maghrib, abang aku, kakak aku, Jas n family + Aie dah balik dah.. so Sarah dinner situ malam tu and my SIL tido situ..

Berjaya lori masuk dalam

Proses angkat barang sampailah selesai

malam tu aktiviti tak abis lagik, lepas semua org tido dalam kul 11 lebih, me and hubby mengerjakan kotak yang ada kat bawah, susun barang dalam stor.. and pilih barang mana nak simpan and pakai... daripada memula nak bukak 1 kotak, habis 3-4 kotak jugaklah.. he..he.. akhirnya memuaskan... hall bawah dah serupa hall dah, takde barang sepah sana - sini.. coz esoknya ada agenda lain... selesai dalam pukul 1 lebih. kena tido pulak coz esok ada aktiviti lain pulak.. owh.. letihnya pindah..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...