Followers

Monday, April 13, 2009

Broadband

Hari tu cakap pasal broadband... aku nak gak test connection kat area umah aku camner..
so pinjam member opisnya, tapi dianya Maxis... hhmm try agak malam jugak, masa tu try kat atas lah.. sib baik jenis plug n play kan... so dapatlah.. try connection, dapat EDGE je 4 bar.. amat slow, kalau setakat nak surfing bolehlah.. masuk blogspot... create entry tp jgn haraplah nak upload gambar..


pagi tu plak, aku try kat bawah, depan pintu masuk.. sekali dapat UMTS je 2 bar.. alahai, cam sedih je, tak taulah nak wat cemana.. bilalah line tepon nak masuk nih..


beberapa hari lepas tu, aku pinjam abang ipar akunya... Celcom plak lah kan.. dapatlah HSDPA tapi berapa bar yek 1 ke 2, x ingat plak.. ala - ala jugaklah connection nya.. hhmmmm tapi ok jugak bila ada broadband ni, memana pun bley online, cuma nak wat keje kat umah ni amatlah slow.. cemana yek, dah complaint dah kat TM, suh cek line sini, tapi cam ntah hapa - hapa..orang - orang TM, sila baca yek.. we all kat Alam Impian ni, Seksyen 35 nak gak berkomunikasi secara eksklusif cam tuh.. cepatlah wat keje tuh..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...