Followers

Wednesday, April 15, 2009

Dia tak berapa sihat

9/4/2009 8:25
"Adli demam, kena tahan dekat wad KPMC bilik xxx"

9/4/2009 13:02
"Adli dah x-ray dan confirm ada asma. Skrg bagi gas dan masuk air. Darah dah ambil dan petang ni tau"

Malam tu jugak we all ke KPMC Puchong, tempat kat mana aku lahirkan Darin dulu.. apsal ntah tetiba Adli demam sampai kena tahan wad..


We all sampai dalam pukul 8 lebih, my sis ada cuma Aida je takde, coz ada tuisyen, Abang Long and Afiq pun tuisyen... then biras abang aku ada sekali, Wadi...


Adli tu memang sedia maklum kecik kan, so bila sakit tu amatlah kesian tau tengok.. masukkan gas lah, masukkan air lah.. siannya kena cucuk sana, cucuk sini.. macam manalah kalau baby baru beberapa bulan lahir pun yang kena cucuk camtu coz ada complication, lagiklah kesian kan..


Darin pun dah takut - takut je nak duduk dekat ngan Adli.. dia takutlah tengok kena cucuk sana cucuk sini..ha.ha... tu pasal dia kuar je dari bilik tuh.. gi main mainan yang ada kat situ..

nurse ada bagi ubat suh makan, ubat pil.. hhmm apsal takde ubat air yek, budak - budak kan susah sket nak makan ubat, cam aku dululah, letak lam pisanglah, letak lam rotilah.. semua tak jalan.. tak taulah kalau letak lam Ais krim cemana plak... sudahnya tumbuklah hancurkan, tp sebenarnya bila tumbuk lagik pahit..


Nurse nak hancurkan tp SIL aku cakap x payahlah, coz lagiklah dia tak makan.. kejap- kejap nanti makanlah tu... dr cerita dia org.. bangun pagi tu, badan dia cam panas.. darah tak berenti - renti keluar dari hidung.. basah lencun jugaklah good morning towel tu.. kalau aku sure dah hilang akal nak wat apa.. then dia kata nak buang air.. bila bawak masuk bilik air.. terus muntah siap keluar darah sekali.. oo pasal darah yang doktor amik siang tadik.. Adli bukan kena denggi, risau jugak, ni kira cam demam berdarahkan.. tp tulah kena asma plak.. kesian dia...


semoga cepat sembuh Adli and jaga makan ok..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...