Followers

Friday, October 23, 2009

Raya bersambung lagi

Raya dah habis, tapi aku tak habis lagik citer pasal raya....apa nak buat, sibuk sangat... kebetulan skang ni ada kat Genting, tengah training so amik kesempatan jap sementara nak turun dinner and continue with the activities.. ni aku blog kemudian..

Raya ke-4 dan ke-5 tak banyak cerita.. raya ke-4 my sister's fren balik KL, itupun sebab kampung we all tetiba dilanda kemarau.. air paip takdok.. aku yg memang bermalam kat Kuala Pilah pun takdelah balik.. kesimpulannya raya ke-4 we all kat kuala pilah je..

masuk raya ke-5, aku bertolak balik ke Johor Bahru.. raya sana pulaklah.. my sis balik KL esoknya... so my mom ada orang teman lagik..

Raya ke-5 bertolak ke JB dalam tengahari, sampai JB we all ke Pulai Jaya, melawat atuk belah my FIL dan auntie - auntie sekelian... dapatlah my hubby menjamah asam pedas tapi bukan air tangan Tuk Yah, tapi Aunti Kini... then gi raya umah Auntie Ayip, sebelah rumah je... then we all terus ke kampung Melayu, Jalan Padang 3, hajat di hati nak jumpa tuk sedara yang jaga my FIL masa kecik, Tuk Iti, tapi they all dah balik KL.. so terus we all ke rumah Mama Doti, my mom's in law kakak ipar... anak cucu dia ramai, so dia sampai naik darah tinggi, sian mama Doti, so my hubby temankan dia gi Farmasi beli ubat..

Then we all ke rumah rasmi, iaitu kembar mama, Mak Eton.. pekena Soto... sempatlah jumpa ehem..ehem si Aied = Faizah.. agaknyalah.... malam tu we all ke rumah Win, cam biasa tido umah dia kat Mutiara Rini, ingat nak singgah umah Yus/Zura tapi they all takde.. so teruskan perjalanan ke rumah Aie/Win bersihkan badan, borak, layan kopi and tido.....

esonya we all berjalan raya, dimulai dengan rumah Kak Pat/Abang Fadhil, ni semua anak sedara mama, sepupu my hubby tapi umur dia orang muda sikit je dari mama, we all terus ke kedai baru kat Pat/Abg Fadhil terus jumpa adik badik dia orang, abg Man/Kak Rozi and Abg razif/Kak Radin... after solat Jumaat, we all pekene Laksa Johor kat rumah Kat Pat, sangat sedap ok...

masa ni dia org tengah get ready nak buat something...

selesai makan, we all ke rumah Sarah/Raziq kat Kg Melayu, actually umah adik dia, baru beli, si Mimi/Nurul....Darin pun main sangat seronok coz ada Abg Danish and sepupu sepapat Danish... boleh time aku nak balik, dia lambai aku dari keta Hilux adik Sarah, kureng asam tul Sarah... last - last Darin mengamuk sakan dalam kereta sebab dipaksa balik..

1...2....3...bye...bye... sampai hati Darin lambai mak pak sendiri, kes tak nak balik punya pasal..

actually we all nak ke rumah kawan my hubby, Mr Ijat/Mrs Nor... itu agenda wajib jugak kalau balik JB.. andai kata they all tak balik Kedah... kat rumah Ijat, Adam mmg ada banyak mainan, Darin confirmlah nak main.. last - last bergaduh ngan Adam.. sib baik atuk ngan nenek Adam ada... so dia org yang tolong handle Adam, while mak pak nya entertain kita orang..

rasanya sampai situ je perjalanan raya we all.. nak terjah rumah lain, badan pun dah penat, Darin pun siap tido dah... last - last dalam kul 8 aku kejutkan jugak suh mandi, kalau tak kang, sian dia tido dalam keadaan tak selesa...

malam tu we all suh the hubbies tapau je makanan bawak balik.. nak jugak pegi kedai yang famous tu, kedai apa aku tak tau, kesudahannya we all dinner kul 10...

lepak - lepak.. and tido......

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...