Followers

Friday, October 9, 2009

Raya ke dua

di pagi raya ke dua, we all takde aktiviti langsung... aktiviti makan, kemaskan pakaian coz my MIL nak balik JB jumpa sanak saudara and we all nak gerak balik Kg Parit..
tengahari tu hujan sangat lebat, sib baik berenti dalam kul 2 lebih camtuh.. dalam kul 4 gerak balik Kg Parit..

Anak dara saya yang tido lena dalam perjalanan pulang

perjalanan pulang kereta memang banyak, sampai kampung parit dalam pukul 7 lebih... tahun ni we all beraya kat kampung, nak beraya kat Pilah pun bukannya ada orang.. semua org terkejut we all sampai petang tu, semua budget we all sampai pagi raya ketiga, saja wat surprise.. my sis and kawan dia pun ada sekali, so agak bergegar sketlah rumah masa tuh..

raya kat kampung ni bestnya, rumah besar sket, ada kawasan lapang, bosan kat dalam boleh duduk kat luar, TV pun ada 2, kat depan pasang astro.. ye Ayah aku ada 2 akaun Astro, hebatkan.. and TV kat dapur utk main PS2 pulak.. cam nak pecah rumah dibuatnya..

antara yang bestnya, semua orang main mercun tak hengat dunia.. we all tak main sangat masa ni, apa nak buat stock mercun tahun ni sikit sangat.. so we all tumpang happy dengan jiran - jiran tetangga yang bakar mercun... meriah sesangat, x dapat nak digambarkan.. dah lama x dapat suasana macam ni tau... kalau kat pekan tu, nak main pun risau, ganggu orang kiri - kanan, kat kampung tak kisah, coz rumah semua jauh - jauh,, kalau takde bunyi mercun, x meriah, sunyi sepi je.. tapi awas pada yang sakit jantung yek....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...