Followers

Sunday, October 11, 2009

Raya ke-3

Raya ketiga masih lagik di Kg Parit, they all semua tido kampung tapi me, my hubby and Darin tido Kuala Pilah and aku invite anak sedara aku Aida ikut sekali.. kat Kuala Pilah kita org kena mesin kain segala yang ada and kemas - kemas jugak rumah kat Kuala Pilah tu.. takleh biarkan berdebut je.. menjelang tengahari we all balik Kg Parit..

controller PS2 dikuasai oleh pak - pak sedara jer

breakfast pagi tu Mee Goreng dengan roti telur tp roti telur dah habis, so makan mee goreng pun sodap.. my Sis and kawan dia tengah siap - siap masak kuah lontong... kebetulan ramai pulak yang datang beraya, walaupun we all balik Kg Parit, pandai dia org mencarik, so dapatlah tetamu menjamu selera dengan mee goreng, ketupat + lontong + kuah kacang dan jugak tapai... then my sis and kawan dia sambung masak lagik, goreng sayur kangkung + belacan, goreng sardin .. kan ke sedap bunyi nya tuh.. sanggup tunggu semua org dah balik, baru tumis sardin, kang terbau, kesian plak dia org, sardinnya tak byk mana pun.. orgnya ramai... selesai semua agenda.. makan - makan dan landing time.. letih wo.. mana layan tetamu lagik, masak, makan sumer...

periuk steam boat

start petang dia org masuk dapur lagik, kali ni siapkan menu untuk steamboat plak.. sempena makan - makan dan sambut birthday Aida in advance... oklah tu... so masa nak tunggu makanan tu bebetul masak, bebudak dah siap beratur dah.. padahal sebelum tu elok je main PS2, siap kena halau suh makan baru bangun..


meja kecik pun jadiklah

we all memang tak beli kek, tahun ni rezeki mak aku murah, aku buat kek, my sis bawak kek dr Perak, my MIL bagi kek lapis sarawak, kawan kakak aku bagi kek oren... mak aku pun terajin beli kek lagik.. so ada 1 kek lapis tu we all buat mcm kek birthday untuk Aida.. licin wo.. lagik licin dari kek SR, kecik je kek tu tapi sangat sedap.. time nak potong kek terpaksalah Aida potong dengan Darin coz skang Darin sudah memahami apa itu kek dan Happy Birthday To You.. dia pun dah boleh nyanyi dengan baik skang ni..

nilah birthday galnya yang sempoi

Darin pun join potong kek

selesai kekanak makan, mak - mak and pak - pak budak plak makan.. ingatkan tak cukup, ada jugak lebihan tapi xdelah terlalu byk sangat... kebetulan malam tu ada lagik 1 family datang.. so jamulah sekali apa yang ada..

selesai makan, acara yang dinanti - nantikan.. main mercun + main mercun KLCC nan 1 itu... alahai, nak dapatkan seketul tu pun siap kena book dulu tau.. kan 2 -3 malam sebelumnya jiran sebelah rumah main mercun KLCC tu beberapa trip, abang ipar aku cakap.. itu mau main cost ribu - ribu tuh.. mak ai.. mahalnya... kena menabung dr skanglah kalau nak puas main tahun depan.. ha..ha..


ni semua tengah semangat main bunga api and semangat nak tunggu mercun KLCC

so semua org kene berenti makan sebab nak tgk mercun KLCC.. semua amik tempat masing - masing.. main kat kawasan kampung kan.. so sangat banyak tanah lapang... bila start je, semua huwa..huwaa.. teruja memasing.. itu jelah kemuncak acara malam tu.. kalau takde mercun tuh... tak rasa meriah... abislah kalau citer pasal mercun je lam entry ni.. apa nak buat.. best tau... rugi ler kalau tak dapat main...

Darin yang happy dapat tenguk Mercun KLCC walaupun takut

ok settle semua.. aku pun gerak balik Kuala Pilah, Aida tak ikut coz esoknya they all plan nak gi Ulu Bendol,, member dah moody dah coz nak ikut aku balik.. takleh lawan cakap ibu ngan ayah, haro tu baru je minta maaf..he..he....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...