Followers

Tuesday, July 10, 2012

Europe Trip - Hard Rock Cafe Paris - La Fayette

We stopped at  Champs Elysees and Arc De Triomphe, then continue our journey to MUST VISIT PLACE which is HARD ROCK CAFE...

Dari Champs Elysees, kami naik train lagi macam biasa. Kali ni memang kena ada tukar train jugak sebab laluan ke Hard Rock Cafe ni berada di laluan yang berlainan dari  Champs Elysees. From Champs Elysees station, Transit at Concorde Station and this train will direct you to Grands Boulevards Station.

Keluar dari Station Grands Boulevards pun belum boleh nampak Hard Rock Cafe. Sebab tu ada orang lagi suka naik bas. So berpandukan map dalam iPad, we all try locate kat mana HRC and just jalan, and see where's our navigation heading to, either towards HRC or not. Nasib baik Navigation menunjukkan arah yang betul and we all teruskan perjalanan. About few hundred metres baru nampak  signboard HRC depan mata and terus rasa lega. Bare in mind, ni tak makan apa pun lagik ni, tapi dah pukul 3 lebih dah rasanya waktu ni.


Dalam HRC we all jumpa visitors from Indonesia. Just borak lebih kurang dengan dia orang and merasalah cakap melayu-indon kat Paris. Nice owner of HRC bila dia offer diri dia untuk snap gambar aku dengan husband aku. Agaknya kesian tengok we all dok snap - snap gambar sendiri je. Thanks for the compliment. Since it a same weather, so tak banyak beza design t-shirt, just ambik mana yang berkenan and yang tak pernah ada dalam stok including colors.



After spent some euros at HRC, now heading to La Fayette. Orang kata kalau dah sampai Paris, tak boleh tak sampai sini. So we all pun masuk jugak and beratur jugak depan LV. Yes memang ramai orang masa ni. But it was so surprises bila Sales Assistants allow us to cut-the-long-queue bila nampak we all dengan stroller and Darin tengah tido. Thanks. Dah lah we all memang mengejar masa. So tengok 1 persatu item. Ada yang we all nak tengok tapi takde dalam stok/limited which is wallet. So tak amiklah sebab macam tak berbaloi. Then husband aku sibuk belek gelang pulak. Aiya... apa hal pulak tengok gelang. Sekali dia suruh SA tu amikkan a few gelang yang available and dia pilih mana dia berkenan, and terus suruh aku pakai.. huwwaa... then aku siap cakap "serius ke ni?" Dia senyum and cakap "takpe, buat kenangan beli kat sini.." ok thanks dear. So settle payment, ingat nak turun bawah nak claim VAT, sekali tengok panjang sangat. Fuh, kat Harrods pun aku siap boleh duduk, kat sini serius panjang, and husband aku cakap "Tak payahlah.." Kesian dia, dapat jugak a few euro bila claim balik ni, tapi memandangkan we all beli bukannya sampai beribu euro, takpelah.


Keluar dari La Fayette, hari dah gelap. Baru pukul 4 lebih. Lalu depan Opera House, gerun semacam pun ada jugaj. STruktur bangunan kat sana semuanya bangunan lama yang dijaga rapi. Kalau tengok dalam drama/filem melayu, sure nampak best and cantikkan. Bila sampai sana, sama je macam kita berdiri sebelah Bangunan Keretapi Tanah Melayu (statement jahat betul)..


Plan nak jalan kaki untuk destinasi seterusnya. Tapi kepenatan kaki adalah berada pada tahap maksima. And waktu malam pun tak berapa hafal jalan. Husband aku pun dah tak ingat cemana nak ke sana. last pegikan 4 tahun sebelumnya. So apa lagik.... "TAXIIII"......

2 comments:

Kakibuku said...

haha..musz..bila husband nak belikan tu mmg selalu ekspresi ;;"eh..betul ker ni???" apalagi..amik jeklah kan..laki ko memang suka surprise2 cenggitu ek..samalah jgk..:)

mikamusz said...

hahahha... surprisenya ntah hapa - hapa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...