Followers

Friday, May 4, 2012

Makan Santai

Aku banyak godek blog orang lain.. aku baca, aku perati.. syoknya dia org.. jalan - jalan.. makan - makan.. enjoy dengan kengkawan.. tapi kat mana family?? haha.. ok takpe kalau terkena kat sesapa.. bukan nak salahkan pun tapi ada masa memang kena ada hari santai untuk korang.. aku faham.. sebab aku pun terjebak jugak..

dulu dah kena first time, gi karaoke dengan officemate (Back in 2008).. fuh lama dah...tapi tak dapat nak lama sebab ada kes tertentu.. lawak pulak bila ingat... duh..

This time, arrange lagik, memula tak kuat hati jugak nak tinggalkan suami dan anak tercinta (fuuhh..) tapi kena kuatkan semangat jugak dan inilah yang terjadi..


muka - muka yang enjoy sakan dapat keluar sesama... orang cakap "eleh, keluar sesekali tinggal anak kat laki, takkan laki ko tak pandai jaga anak"... woo.wooo ayat bisa tu weh.. untuk yang belum kahwin, jangan sesekali cakap macam ni pada orang yang dah kahwin, nanti terkena kat diri - sendiri.. baru nak nangis...

ok, melalu sekejap.. ini pun kita org plan baik punya, siap yang sorang ni mandikan anak sesiap, bagi makan baru pas kat laki.. siap bawak anak jenjalan. baru pas kat laki + maid, aku siap mintak tolong jiran sebelah hantar we all kat Masjd Negeri Shah Alam, tumpang kawan sampai Bangsar, bagi Darin makan donut and minum air, baru husband aku pick-up dia depan Starbucks kat Bangsar Shopping Centre.. kalau orang tengok.. apa dia orang fikir yek?? "hhheeemmmm" x mo explain.. pegi ko jauh - jauh..

memang lapar ke main memasing.. sanggup tak mo makan banyak sebab nak makan macam - macam kat sini.. believe me, memasing blur nak order apa sebab menu kekurangan gambar yang menggiurkan... so waitress kena explain lebih apa ada dalam menu.. End-up, memang tidak menghampakan.. and we all makan sehingga tak mampu nak telan semua dah... marvelous.. sedap sangat..






Habis sessi pertama.. amoi - amoi semua mintak diri.. hey what the *toot* anak dara dah blah dulu..hahaha.. anyway thanks gals.. till we meet again... so before start second session, bergegas carik surau.. rupanya kat belah bangunan 1 lagik tuh... serius susah nak carik kot.. sebab dari bawah takde clue, kena tanya makcik cleaner yang pakai tudung.. sib baik dia tunjuk betul...

And agenda kedua cari tempat lepak lagik.. masa ni dah blur jugak nak lepak mana.. end-up we all lepak kat sini..


janji nak minum je kan.. janji nak amik desert seketul je kan.. apa kes dah beranak - ranak plak menu nih.. kalau time lapar confirmlah boleh makan.. ni dah tawaf BSC beberapa kali carik surau turun - naik semua.. x mendap lagik makanan dah kena sumbat lagik.. but seriously.. it was so fun, even makanan tu duk tenung je muka kita orang (terbalik sudah)...



 lampu kat Delicious pun macam malap - malap je.. fahamlah tu suruh kita orang balik.. dush karang.. anyway.. it was a great day out with my old colleagues.. so next plan.. up to you guys.. korang tahukan. aku pun last minute cakap 'confirm' dapat join, siap driver menggelabah takut lambat, selamat jugak aku tenangkan dia....

2 comments:

riniy said...

bila ni muz?sarah n k nita sume ada. suatlee pun ada. lama x jumpe derang.

mikamusz said...

bulan 3 hari tu.. ko nak ke join kita orang *wink*..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...