Followers

Wednesday, May 6, 2009

Take 5


Sementara tunggu masa nak masuk training.. rehat sekejap... lately memang agak busy, lepas je auto publish entry yang lepas - lepas, takde masa langsung nak buat entry baru, padahal punyalah banyak cerita nak share sesama ni..

ok hot topic of the weeks of courselah MOTHERS's DAY...
and confirmlah ramai yang plan nak celebrate cemanalah mother's day ni yek..
memang hari - hari pun mother's day kan.. tapi bila org lain tanya "mother's day hari tu ko buat apa?"
mesti semua org excited nak cerita macam - macam.. balik kampunglah celebrate ngan mak, dinner kat hotellah, belanja pegi shoppinglah.. walaupun sebenarnya kalau bukan mother's day pun selalu buat, tapi pada hari yang sehari tu nak jugakkan, kalau tak rasa cam kureng je..

selalu yang bising - bising ni memang orang perempuan je.. tapi ada jugak orang lelaki yang kepoci tau nak celebrate mother's day ni... and ada jugak husband yang sudi meluangkan masa plan gitu - gini tuk celebrate mother's day untuk wife dia.. konon - konon anak dia orglah yang celebrate... apa - apa pun yang korang buat... semoga korang happy, and buatlah yang terbaik untuk seseorang yang korang sayang.. kalau korang buat deekkkk je... nanti kecik plak org tersayang tuh, confuse plak dia.. adakah dia tu wujud lagik atau tak...

bila aku tengok orang sekeliling... hhmm macam - macam halkan... ada yang masalahnya cegitu, ada yang masalahnya cegini... tapi semua tu mesti ada hikmah disebaliknya.. cam selalu kita tengok dalam TV, kalau cerita bersamamu tuh.. orang miskin, mesti anak ramai.. orang yang duit terlebih, selalu anak tak ramai, or takde langsung.. mungkin rezeki mereka Allah dah tentukan begitu...

ada org duit banyak, tapi tak happy pun, bergolak sana, bergolak sini, ada orang tak duit banyak pun, cukup - cukup makan, keta pun setakat ada, tapi still happykan... bila ada yang bercakap "apalah dosa aku sampai camni", "kenapalah dunia ni tak adil"... seolah - olah menyalahkan Qada' dan Qadar pulak..

sabar jelah, itu yang kita boleh sebut.. doa bebanyak, itu yang kita boleh buat.. bersyukurlah sebab kita boleh lagik buat semua tu.. kalau kita rasa diri kita ni tak sempurna.. ada orang yang lebih menderita.. tapi jika kita fikir kita ni dah cukup hebat.. satu hari nanti, Allah akan tarik kehebatan kita.. takde sapa yang hebat dalam dunia ni, melainna Dia...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...