Followers

Monday, January 24, 2011

Ada lagi ke orang pergi funfair?

masa kecik - kecik dulu, dapat pergi funfair adalah sesuatu yang menyeronokkan.. tambahan pulak masa tu cuma ada funfair kat PD je.. tiap kalu ada Pesta PD, pasti merengek ngan mak pak aku nak pegi sana... selalunya akan bertolak lewat petang bawak ke malam supaya tak panas sangat..

 Baru sampai funfair...

nak masuk funfair kena bayar, rasanya masa tu mungkin dewasa RM2, kekanak RM1 kot... dalam tu ada banyak benda.. makin lama makin advance, segala pameran semua ada... and ada antara baju kurung sutera aku mak aku beli pada pesta PD...

tapi macamlah aku peduli padal kain sutera yang beratus - ratus ringgit tu.. confirmlah teruja nak main benda yang terbang - terbang, pusing - pusing dan macam - macam lagik... best wo... cuma part tak best, aku kena naik sorang, org lain ada adik-beradik ramai.. yelah jarak aku ngan kakak + abang aku 10 tahun.. masa aku kat funfair ni, confirmlah dia org takde... sama ada tengah belajar kat Uni atau dah keje..

 Naik kuda yang paling murah.. tapi kalau naik sampai 2 round pun dah kira mahal kan..

bila dah besar sket, takde nak main dah benda alah ni.. sibuk plak nak main game.. ada orang panggil 'tikam''.. kalau kena dapat hadiah.. keychain ke, bear kecik ke, air kotaklah paling koman pun.. yang tak dapat apa - apa tu memang banyak... kesimpulan duit banyak habis untuk main game kan..

game cawan berpusing memerlukan 3 token, anak dan mak dah jadik 6 token
 
lagi satu.. kat funfair ada konsert, masa nilah rasa nak jumpa artis.. rasa macam ko dekat je dengan artis kan... aku pernah dapat tandatangan Bagio, penyanyi kumpulan Damasutra.. masa dia buat konsert kat funfair Kuala Pilah..ha..ha.. rasa bangga gila dah.. tapi skang.. mana ntah aku letak pun x tau.. ampun...



 dengan muka berminyak, pujuk si suami.. moh ler balik

tapi dulu mak pak teman aku, now aku kena teman anak - anak pulak.. semua pun dah berubah.. harga pun jangan cakaplah.. nak main kena tukar token... 1 token rege RM2.. nak main game paling murah.. kuda pusing - pusing tu 1 token je.. yang lain semua nak 2 atau 3 token... so berapa total?? lu pikirlah sendiri...

4 comments:

shaza said...

huhu.. dah lame tak gi funfair.. dulu mase zaman sekolah menengah, kat rumah skudai tu selalu ade funfair.. tapi mak tak bagi pegi selalu.. bukan ape, kita nak naik buaian pusing tu je.. pastu bila hari terakhir siap ade poster kumpulan wings nak datang buat show.. rupa-rupanya dieorang pasang kaset je.. tokey tu memang fenifu.. hehe

mekchu said...

aku baru pegi la... hahaha.. gayat tau sbb dah lama tak pegi..

win@momyShaneQeisha said...

kanak2 la paling suka bila ada funfair.Dulu suka main tikam2..coz nak dptkan bear kecil..tapi susah sgt nak dpt.skrg ni bawa anak2, kiddies ride la tempat mrk.

mummy Darin said...

shaza: sampai hati tokei funfair tu tipu awak yek... tapi dia org mmg selalu camtukan, nak untung lebey

mekchu:Masa cuti sekolah dia org buat kat stadium Shah Alam, x suka bila nampak lampu batman kaler hijau tu, sure anak aku ajak pegi

Win: betullah, bebudak paling seronok bila dapat main kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...