Followers

Thursday, January 27, 2011

Bercuti tanpa diduga

bukan.. bukan masa CNY ni.. dah lepas dah... masa New Year hari tu.. orang lain sibuk buat persiapan terakhir anak masuk sekolah.. we all pergi bercuti ke PD.. kali ni pergi Avillion.. just 3 of us...

Semangat nak bercuti, pepagi bangun siapkan makanan tuk tampung 3 perut.. tapi sekali bawak mcm boleh makan 10 orang.. budget mmg tak keluar makan, kira nak makan sampai malamlah tu... dengan Nasi Lemak, Kuih karipap, sosej, nugget, air oren... serta jajan...

sampai sana dalam pukul 1 lebih.. memang time org check-out, so penuh kat lobby tu, siap ada newly weds lagik.. nak bersiap pergi reception lah agaknya tuh..

Darin tengah explore bath tub
 
dapat je bilik... letak beg... solat sesiap.. and makan.. karang lapar sapa nak jawab.. kebetulan dapat bilik belah atas.. best sikitlah, makan kat meja luar, bukannya ada sesapa nampak.. kalau bilik bawah confirm nampak orang lalu lalang..

selesai makan, jalan - jalan sampailah ke hujung pantai sana.. kat sini ada tempat dia letak arnab, ayam, kura - kura.. and bermacam jenis burung.. boleh bagi makan kat binatang ni start pukul 10 pagi.. so esok pagi confirm kena masuk coz Darin dah sibuk nak bagi rabbit makan tuh...


kat sini ada Spa jugak tapi x pegi pun sebab masa tu keadaan tak mengizinkan... tengok chalet atas air macam bestkan.. memula nak amik jugak chalet atas air, tapi kang takut Darin buat aksi pulak.. sapa nak handle...

bawak si kecik main pasir adalah sesuatu yang seronok.. siap cakap "nanti kasut saya kotor macam mana?" eceh.. budget sayang kasut barulah tu.. belasah je Darin...

 ni idea daddy.. so bukan mummy yang over....

Habis mengeledah hujung sana tu pegi plak kat belah yang dengan ngan bilik kita org.. yang situ pantai tu bolehlah kot mandi.. and buat aktiviti pantai....


since hari pun dah nak petang and we all berjanji nak bawak Darin mandi.. so jom terjun....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...