Followers

Saturday, January 29, 2011

layan anak di Pool

kat Avillion ada 3 kolam

ada 1 kolam yang dia panggil 'coaching pool' yang ni tak pasti plak untuk apa... tapi rasanya kolam ni dalam.. dan orang terlatih je boleh mandi kat situ rasanya... tengok air dia.. sangatlah best.. duduk kat tepi pool tu, air siap melimpah - limpah turun kat tepi kolam.. tempting plak.. pool ni dia facing chalet yang atas laut..


yang kedua kolam untuk orang dewasa yang agak - agak nak berendam je.. ha..ha.. macam aku ler.. tapi aku tak terjun.. sebab nak terjun kena ada pakaian yang sesuai.. yang ni macam biasalah.. ada bahagian yang dalam and ada bahagian yang tak dalam sangat... pool yang ni bebetul sebelah cafe...


kalau korang lepak kat atas kerusi yang boleh feeling sun bathing tu.. korang goncangkan je loceng, and berlarilah waiter and waitress amik order korang.. best kan..


dan yang lagik satu.. confirmlah pool untuk kanak - kanak.. besar sangat tu tidaklah tapi kira layan jugaklah.. ada slide satu... and ada tempat duduk... darin pun dah ok dah main sensorang kat dalam air tu... so aku tengok dari jauh jelah...


kat sini ada lagik aktiviti lain selain korang mandi - manda.. tgk arnab and binatang peliharaan lain... contohnya kat tepi pool ni ada macam 1 pondok... kat situ dia akan ajak semua budak - budak kecik buat roti canai, pizza dan jugak roti... since we all check-in hari ahad.. aktiviti hari tu adalah buat roti... tepat pukul 4 semua orang datang.. sapa ada anak kecik je boleh buat.. then boleh isi inti peanut butter, inti karipap ataupun kaya...


lepas semua settle, dia orang akan bakar kena tunggu dalam 25 minit jugak.. then bila siap boleh amik... eh, cemana nak tau kita buat yang mana kan?? di atas setiap tray, dia lapikkan kertas minyak.. setiap hasil kerja tangan kita, letak ada kertas minyak tu.. and bulatkan dan tulislah nama kita...




 lama darin berendam.. rasanya mau 2 jam jugak tuh.. takpelah, bagi can dengan dia... tapi bila nak ajak balik bilik adalah sangat susah.. maklumlah dan sedapmelayan berendamkan.. tapi mak pak ni dah letey plak duk bawah tu lelama... jomlah darin naik atas ok...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...