Followers

Friday, January 7, 2011

Lawatan Khas

Tettt..teeettt.. 8.11am ada SMS masuk.. ni mesti ada staf yang masuk lambat lah ni..
sekali bila baca " Belilah Kosmo (buka page 19) or Utusan (buka page 4)"..
aiyak.. apahal plak ni, mesti ada something..

kebetulan memang nak isi minyak kat Petronas.. so keluar duit sekali, beli sarapan, beli paper dan isi minyak.. saya beli paper Utusan sebab paper Kosmo suka kuar citer pelik - pelik.. x shuke...

sampai opis, terus bukak page 4.. sekali... ha..ha..ha.. patutlah excited sangat nak suh beli... namapun keje kat UTUSAN kan... wajiblah ada gambar..

ok..ok.. straight to the point.. tajuk berita..

"LAWATAN RAJA NAZRIN CATAT SEJARAH UTUSAN"

Untuk makluman semua, semalam Raja Nazrin melawat Kilang Percetakan Utusan kat Bangi... laporan penuh boleh baca kat SINI.... mesti seronok semalam orang - orang Utusan sambut kedatangan di Rajakan..

Abang saya keje dah lama kat Utusan...start dapat anak no-2 sampailah skang masih di sana.. anak nombor 2 dia pun dah Form 2, so confirm lebih 10 tahun... Alhamdulillah... dia keje kat sana.. kira ini rezeki yang Allah bagi kat dia setelah penat lelah belajar... masa kecik jalan kaki je pegi sekolah, masuk plak teknik, tumpang kat rumah sedara, sebab takde asrama.. masa tunggu result SPM nak masuk U.. abang saya toreh getah ok... 1 kampung gelakkan dia... siap cakap, "tak pas SPM esok, boleh motong toghuih gotah tu".. keji ok dia org.. dengki tahan cipan.... tapi doa ibu dan ayah tu kuat.. Kun Faya Kun... Kalau usaha tu ada.. doa tu ada.. jalan tu ada.. Insya Allah.. ada rezeki untuk kitakan...

kalau dulu org ckp, "kojo apo kek Utusan tu? tulih sughat khabar lah tu" xper.. tak payah explain kat orang yang tak tau apa - apa selain tahu mengutuk...


kalau nak cakap pasal English, memang kakak saya lagik terror dari abang saya.. x taulah cemana dia pergi Interview kat semua tempat.. tak tahu cakap pun, cakap jugak kan... tapi masuk je Utusan.. masa my SIL nak bersalinkan anak no-2, dia kene fly ke German 1 bulan... abang long, my mum yang jaga while baby baru lahir confirm kat rumah my SIL kan.. kampung pun dekat... xde masalah.. kat situlah detik pengorbanannya yang pertama sekali.. Ingat lagik masa nak shopping barang dia gi German, nak carik baju sejuk cuma kat Makro Seremban, itupun dah kira grand dah.. masa tu mana kenal brg - brg ada brand.. nak hidup pun susah, duit pun takde... sebab company memang ada provide winter clothing allowance, dengan duit itulah guna tuk shopping.. ye, saya sorang je yang temankan abang saya.. sebagai upah, dapat T-shirt Bum Equipment selai.. beli kat Ocean Seremban jugak..

skang ni... Europe tu ibarat kampung halaman dia... Kat India pun dah selalu pergi.. kalau Australia jangan cakaplah... tu pun kira kampung kedua dia.. siap 1 day masa dia sampai sana.. ada banner terpampang nama dia.. sambut kedatangan dia kat sana..

sapa sangka kan... budak toreh getah.. siap Wallet HILANG masa nak regsiter kat USM.. hampir - hampir tak dapat sambung belajar sebab wallet HILANG... doa seorang ibu tu kuat.. Wallet tu jumpa terselit celah seat kereta VOLVO putih masa abang saya tukar seluar Jeans ke Seluar slack... (takde pengalaman daftar anak, x taupun register x boleh pakai Jeans)...


saya bangga ada abang macam abang saya dan saya cuma ada sorang je abang..

dan saya juga ada sorang kakak (nanti angah kecik ati plak.. takkan ngah..)..



Insya Allah, nanti kita tunggu Raja Nazrin lawat Hong Leong Yamaha pulak okeh...

2 comments:

nooreen said...

abg ko skrg dh GM dh kt Utusan...kejap jer dia naik...hebat kan?? sure ternganga org yg kutuk dia dulu

mummy Darin said...

Alhamdulillah, rezeki dia... aku pun tak sangka dia boleh naik ke tahap itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...