Followers

Tuesday, January 20, 2009

Big Girl

Darin dah 1 thn 11 bulan dah... tak lama lagik genap 2 tahun.. semalam before we off to work.. sempat snap gambar dia tido...


Ha..ha.. macam syok je kan tengok dia tido.. mimpi apalah tu.. mim jadik princess kot..
Darin skang memang banyak ragam.. sentiasalah ikut apa yang kita buat..
last few days, we all ke rumah baru.. masa tu tengah sibuk measure dapur, tingkap tuk buat railing... and sajalah ukur itu.. ukur ini... budget nak buat apa kat situ and kat sini... and dia pun sama jugaklah nak follow...



nasib baik we all ada 2 measurement tapes... so dia pegang satu and we all pegang satu... risau jugak coz benda tu kan tajam tepi dia.. selalu bila dia tarik, dia main lepaskan je..


Hari tu dia sibuk ikut daddy dia basuh kereta.. alamak terseksi sket.. actually sebelum tu bibik pakaikan dia gown.. so terus tukar t-shirt, tu yg jadik mcm tu.. seronoklah sangat dia main air sabun.. daddy dia dah sembur air pun dia cuci lagik dengan sabun... apa lagik, daddy dia siram dengan air.. berterabur dia lari..



kalau bercakap.. amat banyak benda dia cakap.. tiap kali balik rumah, bibik akan bercerita apa Darin buat hari ni.. and dia pun ikut apa yang bibik cakap dengan gaya - gaya sekali... teringat malam kelmarin.. lepas bawak dia pusing - pusing, masa nak masuk pintu pagar.. aku ajak dia masuk coz hari dah malam... then dia cakap "time kasih mummy" then bila aku cakap "sama - sama" dia pun ikut.. alahai sweetnya..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...