Followers

Saturday, January 3, 2009

Wedding Shahrin@John & Zana

Setelah sekian lama dilambung ombak.. akhirnya satu ikatan terjalin jua..


Hari Sabtu lepas... we all ke Melaka untuk wedding John.. kawan my hubby, memang member kamcing dari zaman belajar lagik.. from KL ada 5 kereta je yang aku tau.. 3 kereta dah bertolak seawal kul 9 pagi coz dia org nak pusing bandar Melaka.. and then we all 2 kereta bertolak dalam pukul 11 am and 1 lagik kereta from JB pulak... memula tu jam jugak jalan.. specially kat Nilai-Seremban.. then ok.. pastu nak masuk tol Ayer Keroh pun jam jugak.. 3 kereta yg bertolak awal pagi dah sampai pun.. and kereta from JB (Ijat) sampai sama ngan kita org...


masa we all sampai, pengantin baru nak start berarak.. dalam majlis kahwin, part ni yang paling aku suka.. masa berarak.. terasa sangat time tu.. kenkadang aku plak yang sampai cam nak nangis.. syahdu sangat kot.. sementara pengantik berarak ke pelamin untuk sesi tepung tawar.. we all rehat jap kat depan rumah pengantin tu.. sementara tunggu meja kosong.. Alhamdulillah tak tunggu lama.. ada 1 table kosong, so dapatlah we all makan.. tak lama lepas tu pengantin pun makan jugak...

then rehat.. borak, amik gambar, pengantin pun selesai makan.. takpe we all bg peluang dulu tuk pengantin beramas - mesra dengan tetamu yang ada.. yelah saudara terdekat diutamakan dulu.. ye tak.. kengkawan kejap lagik pun boleh... jam dah pukul 2 lebih.. anak Ijat pun dah meragam balik.. so we all pun mintak diri dulu... cam biasa mana boleh lepaskan peluang bergambar dengan pengantinkan... poselah sikit - sikit..
Selamat pengantin baru John & Zana.. semoga berbahagia ke akhir hayat..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...